Топузаков: Предстоят две супердербита и искаме да ги спечелим! Не сме догонили Лудогорец като структура, финанси и селекция

0
elin topuzakov
Снимка: levski.bg
- -

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков – даде пресконференция преди двубоя с Лудогорец. „Сините“ гостуват в Разград утре, като мачът започва в 20:30 ч.

„Левски играе всеки мач за победа. Ако можем да победим и в двата мача, аз ще съм най-щастливият човек. Нашата настройка и нагласа е да спечелим оставащите два мача.

Две супердербита на България. Никой не може да гарантира, че ще спечелим. Понякога не по-добрият печели. Футболистите, след победата над Черно море, напрежението падна в известна степен. Предстоят ни 2 или 3 мача, които са от изключителна важност за клуба и привържениците.

Всички налични футболисти, които са във форма и нямат контузии, ще пътуват за Разград. Нямам задни мисли. Единственото, което съм преценил, че е добре за клуба и за отбора – Цунами и Ивелин Попов няма да пътуват за Разград, защото са с по 8 картона и няма да ги рискувам.

Накрая на сезона футболистите натрупват умора. Имаме двама-трима с болежки, които пропуснаха 2-3 дена тренировки. Надявам се да се възстановят. Всички, освен двамата споменати, ще пътуват за мача утре.

Левски може да играе в няколко тактически схеми. Можем да играем и по едната, и по другата. Ще преценим спрямо наличните състезатели, за да окомплектоваме възможно най-добрия състав. Тогава ще изберем схемата.

Нека не изпреварваме събитията дали двамата – Цунами и Попов – ще играят срещу ЦСКА. Нека утре да видим как ще завърши мачът – дали няма да имаме нови наказания или нови контузии. Тогава ще мислим за мача в сряда.

Напълно е възможно завършекът на родното първенство да е като тази в Бунделигата. Първенството е изключително интересно до последния кръг. Кой каквото си заслужи, това ще получи в края на сезона. Важно е ние да си постигнем целта. Аз съм целеустремен и съм насочен към това Левски да си постигне целта.

Не може да си избираме съперник, ако стигнем до бараж. Може и да го избегнем. Дали ще е Славия, дали Арда – ако стигнем до бараж, малко трудно мога да анализирам отсега.

След мача с Черно море, когато си гарантирахме най-малко бараж, поведението на футболистите дори на тренировките е по съвсем друг начин, което ми харесва. Да, в Левски винаги има напрежение. Когато обаче то не е на повече от 100%, а в нормални граници, това ще помогне на играчите да покажат способностите си, а да не е под такъв натиск, както преди Черно море.

Не мисля, че негативната тенденция за първенство като гост на Лудогорец тежи на играчите. Отборът е обновен. Има доста чуждестранни футболисти, които не са запознати с тези мачове. Лудогорец е отбор, който притежава страхотни футболисти, които всяка година надграждат с много добри селекции, участват почти всяка година в групова фаза на европейски турнир. Там структурата, финансите и селекцията е изградена на високо ниво. Ние се стараем да противодействаме, доколкото ни е възможно. Не виждам тенденция Левски да не може победи, защото не сме догонили Лудогорец в тези компоненти, които споменах.

Сигурен съм, че няма футболист в съблекалнята на Левски, който да не е мотивиран за тези два мача, без значение от ситуацията. Нужда от допълнителна мотивация няма. Всеки иска да се докаже, когато имаш амбиция да покоряваш футболни върхове като професионален футболист и да вървиш нагоре кариерно. Няма как да нямаш мотивация. През 2014 г., аз бях начело на отбора, играхме един мач в Ловеч, победихме с 1:0 с 11 българи в титулярния състав и направихме ЦСКА втори и те почнаха от втори предварителен кръг в евротурнирите. Важно е за нас като клуб и отбор да изиграем тези мачове на високо ниво и да постигнем целта, която е класиране в Европа“, коментира Топузаков.