Стойчо Стоев: Напълно възможно е Левски да реши кой ще бъде шампион! ЦСКА постигна резултати без да впечатлява

0
- -

Бившият треньор на Лудогорец и Левски – Стойчо Стоев – сподели мнението си за предстоящата среща между двата тима. Пред „Мач Телеграф“ той коментира и битката за титлата и бе категоричен, че всичко ще се реши в последния кръг на шампионата.

„Говорим с хиляди въпросителни. Не е ясно какво ще се случи в този кръг. Ще бъде интересно и на „Армията“, и в Разград. Предполагам, че ще има интрига и в последния кръг. Не вярвам всичко да се реши в предпоследния. Тези мачове през уикенда ще бъдат като прелюдия за последния кръг, който ще бъде още по-интригуващ. Мисля, че ще стане ясно къде отива титлата едва след последния мач за сезона. Чак тогава ще видим дали Лудогорец ще вземе 12-ата си титла, или ЦСКА ще сложи край на хегемонията им. За всички е ясно, че ще е интересно“, заяви Стоев.

„От много време не е имало интрига до последно. От 2013-та година, когато Левски изпусна титлата след онова 1:1 със Славия. ЦСКА скоро време не е бил водач в класирането два кръга преди края. Обикновено, когато се стигне до такава фаза и нищо не е решено, е нормално всички да заговорят за феърплей. Него трябва да го има от всички страни. Дали ще бъде така, или не, са хипотетични твърдения. Трябва да бъде двустранен, няма как да е едностранен“, продължи специалистът.

„Напълно възможно е Левски да реши кой ще бъде шампион. „Сините“ също имат цел, която трябва да преследват. Ще направят всичко възможно, за да избегнат евентуален бараж за европейските клубни турнири. Дали ще се получи, предстои да разберем. Истината е, че ЦСКА без да впечатлява с играта си, успя да постигне добри резултати. Това дори може да го определим като плюс. Въпреки че няма блясък има резултати и тимът неслучайно е първи в класирането. Спортно-технически не впечатляват. Лудогорец стоят игрово по-добре от „червените“, но определено и те не са на това ниво, което демонстрираха в последните години. При тях се вижда с просто око, че имат много добър потенциал в предни позиции. В офанзивен план стоят много добре. Проблемите при тях са в защита. Допускат изключително леки грешки и допуснаха много голове“, завърши Стоев.