Драма в Пазарджик! Хебър победи, Берое на бараж

0
- -

Хебър победи  Берое с 3:1 и директно остава в елита, а Берое ще играе бараж със Спортист(Своге).На стадиона в Пазарджик драма бе пълна, като решителните голове паднаха  в продълженията. Десет минути след началото на двубоя Васил Василев се пребори за топката и я прати в мрежата на Хебър, но попадението не бе признато заради нарушение срещу Мартин Михайлов.

В следващия четвърт час играта бе много равностойна, а до интересни голови ситуации пред двете врати не се стигна.

В 31-вата минута Симеон Мечев стреля от дистанция, но слабо и право в ръцете на Петър Дебърлиев.

Хебър излезе напред в резултата в 42-рата минута на мача. Роберт Мазан центрира от свободен удар, Иван Гошев не излезе добре и позволи на Ивайло Михайлов да стреля, а за нападателя нямаше проблеми да вкара в празната врата за 1:0. Гошев и Михайлов се сблъскаха, като у играча на Хебър имаше повече болка, което доведе и до принудителна смяна.

В 48-ата минута Уерди Мара нанесе силен удар от дъгата на наказателното поле към далечния десен ъгъл, но Петър Дебърлиев внимаваше и изби.

Пет минути след това Октай Хамдиев центрира за Лорен Марузин, който нанесе удар с глава, но слабо и в ръцете на Гошев. В 55-ата минута Георги Търтов пробва техничен удар към горния ляв ъгъл на вратата на Берое, но бе неточен.

Две минути след това Марузин получи пас от Николай Николаев и стреля технично, като прехвърли Иван Гошев, но и вратата на Берое.

В 68-ата минута Густаво Каскардо центрира към Калоян Кръстев, който стреля с глава от границата на наказателното поле, а Дебърлиев се справи.

В 79-ата минута Густаво Каскардо навлезе в наказателното поле и бе съборен от Марк-Емилио Папазов, а Георги Давидов не се поколеба и посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби резервата Тонислав Йорданов и в 82-рата минута резултатът бе изравнен след безкомпромисно изпълнение в горния ляв ъгъл.

В първата минута на продължението Марк-Емилио Папазов се възползва от грешка в защитата на Берое и забоде спасителното попадение.

Четири минути след това отново Папазов вкара трети гол за Хебър и реши всичко.