Лудогорец с прекрасна серия на „Тича“

0
cherno more ludogorets matias tisera
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец може да стане шампион на България за 12-и път, дори ако загуби от Черно море на „Тича“. Това ще се случи при положение, че ЦСКА-София не вземе дербито с Левски. Но, за да не оставя нищо на случайността, отборът на Ивайло Петев е длъжен да спечели на „Тича“. Ясно е, че крепостта на Черно море е една от най-трудните за превземане в България, но не и за Лудогорец. В последните 5 мача „орлите“ спечелиха 5 победи. Сякаш наистина на разградчани им е по-лесно да гостуват във Варна, отколкото да играят с Черно море на „Хювефарма Арена“. Справка за това е последният мач между двата тима, който бе спечелен с 2:1 от тима на Илиан Илиев. Това прати реванша за Купата на България в продължения и после в дузпи, при които играчите на Ивайло Петев бяха по-точни.

Положителната серия на Лудогорец на „Тича“ започна на 18 август 2019 г. Тогава те спечелиха с 2:1. Точно година по-късно отново „орлите“ биха Черно море на неговия стадион, този път с разгромното 4:1. На 20 февруари 2022 г. разградчани пак бият с познат резултат – 2:1.

Този сезон Лудогорец ще гостува на „Тича“ за трети път. Първият бе спечелен с 3:2 и бе в края на август 2022 г. Преди малко повече от месец „орлите“ излязоха във Варна в първи мач от полуфиналите за Купата на България и спечелиха с 2:1. Именно това е и последната победа за Лудогорец на „Тича“.

Глобално разградчани са гостували 17 мача на Черно море, като в тях балансът им е повече от положителен – 11 победи, 2 равенства и едва 3 успеха за варненци.

Но както е известно на всички, утре статистиката едва ли ще е от голямо значение, след като Илиан Илиев и неговият отбор са жадни за мъст след всичко случило се между двете страни през тази футболна пролет./ „Мач Телеграф“