Здравко: Явно на много отбори им плащат да играят на максимум срещу ЦСКА! Левски като нищо фалира, а феновете им…

0
- -

Певецът и върл фен на ЦСКА-София – Здравко Желязков от дует Ритон – сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за сезона, който изпратиха „червените“. Той заяви, че Саша Илич трябва да бъде оставен начело на тима и отсече, че сърбинът чете много добре играта.

„Ние изпуснахме питомното и тръгнахме да гоним дивото и да разчитаме на Черно море и Левски. Толкова си можем явно. Не искам да обвинявам Иван Турицов. Ако не беше той зад топката при дузпата, а някой друг, щях да се съмнявам, че му е платено, за да пропусне. Но Турицов е най-сърцатият ни играч. Той е моторът на този отбор, защото е българин и знае какво е ЦСКА. Не мога да се съмнявам в него. Другата дузпа, която натежа, е тази срещу Локо Пд на „Армията“, когато зад топката застана Юрген Матай. Изгубихме ценни точки с безлична игра. Много от тях бяха срещу отборите от първата шестица. Ние направихме реми с Левски, който беше разклатен след напускането на Станимир Стоилов. С ЦСКА 1948 ги мачкахме цял мач и не можем да ги победим. Вкарахме им гол и малко след това го върнаха. Художествена самодейност. Мисля, че психологически много трябва да се работи с тези момчета. Те под натиск не могат да играят. Когато играят, за да вземат мача на всяка цена, ЦСКА се превръща в слаб и посредствен отбор. Това е на психическа основа. Не могат да превъзмогнат това напрежение, а когато не можеш да го превъзмогнеш, значи се чувстваш вътре в себе си прекалено малък за целите, които са ти поставени. Стадионът беше пълен в много голяма част от срещите. При тази публика да не можеш да победиш Лудогорец, който в момента не е по-добър от нас в никакъв случай, но играят хора с по-здрава психика. Те бият с по 1:0, но си взимат своето. Левски ги поведе с 2:1 и си казах, че „сините“ играят честно, но съвсем хладнокръвно Лудогорец им вкара два гола за нула време и обърна. Според мен никой на никой не ляга, а всички отбори у нас толкова си могат. Лудогорец са много по-слаби тази година, отколкото в предишните, но като цяло пак са по-добри от всички. Те имат един централен нападател в лицето на Игор Тиаго, а нашият Дюкенс Назон може да му носи куфарите. Ние в момента сме с най-слабия таран от години насам“, заяви той.

„При Турицов има огромно желание, но няма достатъчно увереност във възможностите си. Това води до нервен изблик. Ясно е, че съдиите помагат на Лудогорец. Това са дребни душици. Андрешковци! Ние смачкахме Левски. Резултатът можеше да е още по-голям. Същото беше положението и срещу ЦСКА 1948, но не можахме да победим. Много отбори играят на кръв срещу ЦСКА. Нямам нищо против това, но защо не играят така срещу Лудогорец. Единствено Черно море играят феърплей. Явно голяма част от отборите нямат достатъчно средства и им плащат добре, за да играят на максимум срещу ЦСКА. Когато и съдията удари по едно рамо, нещата стават ясни. Основната причина да не сме шампиони си е при нас. Ако имахме малко повече класа и разполагахме с играч като Тиаго или Текпетей, можеше и да е друго. Чест прави на футболисти на Саша Илич, че играха толкова достойно и бяха в битката до последно. Някои от тях нямаха дори трансферна цена и идват като свободни агенти. Но това не е достатъчно за един фен на ЦСКА. Разочаровани са феновете. Никой не се сърди на Турицов или Матай, защото те са двама от футболистите, които са гръбнакът на този отбор. Тобиас Хайнц – също. Всички останали са заменими играчи, особено Назон. За мен Саша Илич трябва да продължи да води отбора. Той говори малко, а работи много и това се вижда и има поглед върху играта. Почти винаги смените, които прави, му носят успех. Може и да е било добре, че не сме станали шампиони този сезон. На един друг отбор феновете се радваха. Те не могат да вържат двата края и като нищо скоро ще фалират, а се радват на това, че ЦСКА не е шампион. Това публиката на ЦСКА не би го направила. Нашата публика е много по-различна. Аз винаги съм уважавал Левски. Без Левски и ЦСКА нищо не става в България. Видя се във финала за Купата на България. Децата, които гонеха топките бяха повече от феновете. Това е подигравка!“, завърши Желязков.