Майкъла изригна: Група полуидиоти рекетира ЦСКА! Някой специален червей ли ще засегнем?

0
georgi iliev maikala
- -

Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си относно иска на организация „Да спасим Борисовата градина“ за отказ на одобряването на инвестиционния проект за строеж на нов стадион на ЦСКА-София.

„Това е една група полуидиоти, които спират развитието на България и на спорта. Не дадоха преди време да се подобрят съоръженията на Витоша. Не дадоха да се направи един лифт. В някои страни имат по десет такива, а планината е до столицата. Точно ето тези хора. Тези само искат пари и сега рекетират ЦСКА. Какъв е проблемът, че ще се разкопае отдолу? Може би има специална порода червеи в почвата и ще ги отглеждат?! Лъжат хората, че щели да се изсекат 70-80 дървета… Точно обратното е! Нито едно дърво няма да бъде засегнато. Даже стадионът се намалява от двете страни с десет метра, защото пистата отпада. Стадионът почва да се строи на 5 метра от тревата. Това се намалява и нищо не се унищожава. Казвам го, защото съм правил проекта и съм го съгласувал с Министерство на културата и т.н. Някоя пише нещо и дори не смее да си каже името. Това е рекет срещу собственика на ЦСКА и срещу феновете на клуба. Рекет на организация, която създава само проблеми в България, тези същите организации навремето съсипаха курортите Боровец, Пампорово и Банско, както и летните Слънчев бряг и Свети Влас като разрешиха вдигането на бетонни хотели по 15 етажа, а бяха по 3 едно време. За пари спряха на Банско да има например още два лифта“, заяви Майкъла.

„Много неща ще станат още по-хубави като се вдигне нов стадион на ЦСКА. Това е един прекрасен проект. Под земята можеш да копаеш колкото искаш. Там има само червеи. Като копаеха метрото кякво унищожиха? Тези същите от организацията знаят ли, че при направата му пред ЦУМ се унищожиха римски експонати? Но това никой не го коментира, а тези същите хора мълчат. Това е една изключително некоректна организация, на която мисля, че въобще не трябва да им се обръща внимание. Правя един апел към феновете да се заемат по-сериозно с това нещо. Искат да унищожат на ЦСКА собствеността, а това е нашият дом! Този стадион ще стане великолепен и много семейства ще идват с децата си на него и ще му се радват дори, когато няма мачове. Те искат пари! Много сериозно нашите фенове трябва да обърнат внимание. Главният архитект е дал виза. Трябва сериозно отношение от ръководството и феновете. Да се направи една пресконференция по тази тема с привържениците на клуба. Това е една частна организация, а не държавна. И те правят апел към държавни институции за стадиона. Всеки един стадион има под земята три етажа гараж. Не знам тези хора дали са запознати с това. Могат да ме потърсят за консултация, защото имам проекта при мен. Ще им покажа пет стадиона в големи централни градове, на които съм ходил, за да добият представа как ще изглежда този на ЦСКА“, завърши той.