Камен Воденичаров: Европа е мястото на Левски! Не може да сме с един крак в блатото, а с другия да искаме да се качим на върха

0
kamen vodenicharov
- -

Левски успя да си извоюва виза за Европа, но ситуацията на „Герена“ не е от най-спокойните. Някои биха казали, че така и трябва да бъде. Все пак новото първенство вече чука на вратата, а пред „сините“ има доста неизвестни. Актьорът, а и голям фен на Левски – Камен Воденичаров – сподели пред „Мач Телеграф“ как е видял този сезон. Toй не скри и своите предпочитания за нов треньор.

„Радвам се, че Левски ще играе в Европа. Не съм се съмнявал, че това ще се случи. Хубаво е, че сега ще се опитаме да играем в Лига на конференциите. Това е един много симпатичен турнир, въпреки че е най-малкият. Финалът между Фиорентина и Уест Хем беше много хубав. Европа е мястото на Левски. Хубаво е да играеш на всяко ниво. Колкото до сезона, мисля че ако бяхме взели повече точки в онези 11 мача, които нямахме победа, можехме да се борим и за нещо повече. В крайна сметка трябва да сме доволни от това, което се случва, защото изживяхме, а и продължаваме да изживяваме много трудности. Трябва да се радваме на момчетата, дори и да не сме на първото място. Това е процес и трябва да се надяваме, че занапред ще се случи“, започна той.

„Аз се радвам на Елин Топузаков и това, което той успя да постигне. Той пое Левски в много тежък момент, когато беше много ветровито. Онзи момент трябваше да се спести на левскарската общност, според мен. Можеше да се изяснят всички конфликти в далеч по-тесен кръг. Ясно стана, че има различни начини и мнения за това как трябва да се работи в Левски и как да се развива клубът. Голяма грешка беше, че всичко това излезе в публичното пространство. Не е добре аудиторията да се разделя. Не знам дали има вариант Станимир Стоилов отново да поеме отбора, но ще разберем тези дни кой ще бъде треньор. Трябва да се гледа напред. Баба ми казваше по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Много се спекулира и аз започвам да се дразня. Нека, когато има нещо готово и ясно, да излезе от клуба. Може и да има няколко различни варианти за развитие, но нека се доверим и оставим хората в него да работят“, продължи Воденичаров.

„Като гледах действията и желанието за работа на Топчо, ако зависи от мен, щях да го оставя да работи като треньор. Но не взимам аз тези решения. Той се сбори и направи каквото можа. Да, изгубихме два ценни двубоя срещу Лудогорец и ЦСКА, но и това се случва. Ако не е той, то по-добре друг български треньор да бъде избран. Чужденците докато се усетят какво се случва – ще мине половин година. Трябва да се действа бързо сега. Да се поставят приоритети. Да се върнат колкото се може повече борчове и да се намали тежестта. Ние сме търпеливи, но трябва да се стъпи върху нещо здраво. Не може да сме с един крак в блатото, а с другия да искаме да се качим на върха. Това няма как да се случи. Надявам се Левски да се представи достойно и в Европа. Ако наистина се продадат някои от основните ни играчи, ще бъде много трудно“, завърши той.