Джони Велинов: ЦСКА се бори сам срещу всички!

0
- -

Легендарният вратар на ЦСКА и българския футбол – Георги Велинов – коментира представянето на ЦСКА-София през изминалата кампания. Той говори за работата на Саша Илич и посочи кои футболисти са му направили силно впечатление.

„Всяка година целите пред ЦСКА са максимално високи. Можеш да загубиш титлата, както стана в последния кръг, но винаги трябва да се стремиш към върховете в класирането. Това е в ДНК-то на клуба, да мисли за златните медали от шампионата, купата и добро представяне в евротурнирите. Да, червените сами са си виновни за изпуснатата титла, но какво означава да си вземе поука, както се говори. Мога да използвам фразата: „И сам воинът е воин“, ЦСКА се бори сам срещу всички. През следващата година дано отборът се пребори за златните медали. За мен Саша Илич е много добър треньор. Справи се добре. От тима бих отличил задължително Бусато. Кареасо е добър футболист. Ясно се вижда класата на Хайнц. Това са играчите, които се представиха на постоянно ниво“, заяви Велинов пред „Тема Спорт“.

Славният страж участва във вчерашния жребий за Първа лига и сподели очакванията си за представянето на армейците и участието им в евротурнирите.

„Дано стартът на ЦСКА да е добър в новото първенство. Благодарение на моята ръка се падна такъв жребий. Пожелавам успех на тима както в Първа лига, така и в евротурнирите. От сърце желая на отбора да се представи още по-добре. Очаквам подсилване за предстоящия сезон и да се влезе в груповата фаза на Лигата на конференциите“, добави още той.