Нанков: Всички искаме да видим ЦСКА шампион! С няколко добри попълнения отборът ще вдигне класата си

0
- -

Бившият футболист и треньор в ЦСКА Анатоли Нанков сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за сезона на ЦСКА-София. Той смята, че трябва да се увеличи конкуренцията в редиците на тима и догодина „армейците“ могат и да успеят да станат шампион.

„ЦСКА изигра едно добро първенство. Отборът беше до последно в битката за титлата. От много дълго време това не се беше случвало. През 2012 година за последно се случи да има интрига буквално до последната среща и ЦСКА да е в играта за титлата. Тогава загубихме титлата срещу Лудогорец. Получи се едно интересно първенство“, започна той.

„Жеферсон изкара доста години в отбора, но явно треньорите са преценили, че повече няма да бъде полезен и няма да му бъде подновен договорът. Той се превърна в чужденеца с най-много мачове за ЦСКА, което не е никак малко. Влезе в историята с това постижение. Успя да вдигне Купата на България. Стараеше се, но това си е треньорско решение. Надявам се да успеят да намерят негов достоен заместник. Със сигурност са работили по селекцията и знаят какви играчи трябва да бъдат привлечени. Надявам се да успеят да надградят. С няколко добри попълнения ЦСКА ще вдигне класата си. Няма смисъл да се вземат много футболисти. Според мен трима или най-много четирима ще бъдат напълно достатъчни. Особено, ако са по-класни от тези, които са в момента. Така догодина отново ще бъде в борбата за титлата. Наблюдавал съм ЦСКА и мисля, че трябва да бъде привлечен централен нападател. Освен Дюкенс Назон, трябва да има още конкуренция на този пост. Гарсес и Морено не са типичните централни нападатели и трябва да се търси още конкуренция. В отбора има много качествени футболисти. В средата Тобиас Хайнц е определено много класно попълнение и на мен ми харесва много. Трябва да се вземат още един или двама офанзивни халфове, за да се вдигне нивото. Всички искаме да видим ЦСКА шампион. Тази година отборът беше много близо до това. Вече 12 години първенецът е един и същ“, продължи Нанков.

„За мен трябва да се остави Саша Илич да работи. За да се види плодът от неговата работа, трябва да минат поне две години. Трябва време, за да се изгради стил и да се създаде добър отбор. Мисля, че Илич си върши добре работата“, завърши той.