На „Армията“ пак стягат мащабна селекция

0
sasha ilich
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София подготвя солидна селекция наред с голямото проветряване на съблекалнята. От „Българска армия“ вече си тръгнаха Жеферсон, Дауда Бамба и Маурисио Гарсес, най-вероятно и Жираир Шагоян няма да остане, а до края на лятото тяхната съдба се очаква да последват Лазар Туфегджич, Дюкенс Назон и Бисмарк Чарлс. Освен това с тежки контузии са Юрген Матей, Брадли де Нойер и Браян Морено. Затова и червените ще се подсилят във всички линии в предстоящия трансферен период. Единственият подсигурен пост е под рамката, където и през следващия сезон ще продължат да се конкурират Густаво Бусато и Димитър Евтимов.
Армейците са амбицирани да надградят състава, за да продължат битката с Лудогорец за първото място, до което бяха толкова близо през изминалата кампания. За целта в Борисовата градина са решени да привлекат между 6 и 9 нови състезатели, като селекцията ще завърши в първите дни на септември, както обикновено се случва в клуба.

Със сигурност ще бъде привлечен заместник на контузения Де Нойер отляво на отбраната. Очаква се към подготовката на ЦСКА-София да се присъедини млад африкански футболист, който се подвизава на тази позиция, но той по-скоро ще бъде инвестиция за бъдещето. Към момента от ръководството са си поставили за цел да намерят опитен състезател, който разполага с европейски паспорт и е изиграл сериозен брой мачове през изминалата кампания. За него от Борисова та градина са готови да платят и трансферна сума. Припомняме, че в края на миналия месец Стойчо Стоилов присъства на финала за Купата на Румъния, за да наблюдава изявите на младежкия национал Андрес Думитреску от Сепси. Той е една от няколкото опции, които в Борисовата градина разглеждат.

Армейците ще привлекат и поне един класен централен защитник. Основните изисквания към него са да разполага със солидна линейна бързина и да умее да изнася топката, което предполага наличието на добри технически умения. В хода на летния трансферен прозорец ЦСКА-София ще подпише и с минимум двама нападатели. Известно е, че червените са отправили оферта за еквадореца Майкъл Естрада. В интервю пред местно издание агентът му Гонсало Варгас заяви, че бъдещето на голаджията ще стане ясно до края на седмицата: „Анализираме предложение от България, от ЦСКА. Това е една от опциите, които разглеждаме и оценяваме, както и от втородивизионен клуб от Испания. Освен това има интерес от два отбора от Еквадор. До края на седмицата ще вземем окончателно решение“. В страната на 27-годишния Естрада вчера обявиха, че той вече е отклонил предложение от местния Емелек. Нападателят не направи най-добрия си сезон с екипа на мексиканския Круз Азул, където бе под наем от Толука, а това бе и причината да загуби мястото си в националния тим, с който изигра 3 мача като титуляр на Мондиал 2022 в Катар.

ЦСКА-София ще опита да си осигури услугите и на качествен опорен полузащитник, а при удобна възможност могат да бъдат привлечени и футболисти на други позиции. Армейците по традиция правят мащабни летни селекции, като през миналата година в Борисовата градина акостираха цели 10 състезатели: Станислав Шопов, Галин Минков, Лазар Туфегджич, Брадли де Нойер, Дюкенс Назон, Дауда Бамба, Джонатан Линдсет, Симеон Александров, Марселино Кареасо и Жираир Шагоян./ „Тема спорт“