Берое преговаря с трио аржентинци! Новият треньор смесвал Катеначото от Италия с офанзивния футбол от Аржентина

0
ernan banato 2
- -

Между 12 и 14 нови футболисти ще пристигнат в Берое. Те ще бъдат и българи, и чужденци. Това разкри новият собственик на клуба – Ернан Банато. Той разкри, че в момента се водят преговори с трима футболисти от Аржентина.

„Не искаме да вземаме прибързани решения. Имаме играчи с договори и играчи на проби, няма да бързаме. Преговаряме с 3 отбора от Аржентина за трима различни футболисти. Идеята е да привлечем футболисти, които ще имат уверението, че ще играят в стабилен отбор и ще се идентифицират с Берое и ще го носят в сърцето си.

Да, много футболисти не познават българското първенство, но нивото не е лошо и има развитие. Задачата ни е да им покажем, че е добре да се играе тук и че е страхотно да се живее тук. Имаме хубав стадион и хубава база“, заяви Банато.

Новият старши треньор на тим – Густаво Араголаса – от своя страна сподели, че стилът, който се опитва да налага в отборите си, е смесица между футболав Аржентина и Италия.

„Очаквам да имаме 18 футболисти с професионални договори и още 5-6 момчета от школата, които да допълнят първия отбор

Имаме по-малко от 27 дни до началото на шампионата, което не е много за подготовка. В момента текат преговори. Възможно е да проведем лагер извън Стара Загора, където да изиграем няколко приятелски мача. Опитваме се да организираме 2-3 контроли. Да не казваме отбори на този етап, тъй като там, където тренираме, има и други отбори. Когато бъде сигурно всичко, ще публикуваме всичко.

Аз смесвам Катеначото от Италия с офанзивния футбол от Аржентина. Стилът ми на игра е смесица от футбола в Аржентина и Италия“, коментира Араголаса.