Турският шампион иска да разменя футболисти с Лудогорец

0
olimpiu morucan
Снимка: galatasaray.org
- -

Турският шампион Галатасарай иска да разменя футболисти с Лудогорец, съобщиха турските медии. „Чим Бом“ имат огромен брой играчи на договори, а същевременно следят някои от асовете на „орлите“, заради което са предложили двама от своите състезатели на отбора, воден от Ивайло Петев.

Става дума за румънеца Олимпиу Моруцан и норвежеца Фредрик Мидсьо. Моруцан е плеймейкър, който през миналата година е бил даден под наем на италианския Пиза, с който играе в Серия Б. Той изиграва 35 мача, в които реализира 6 гола и дава 8 асистенции. 24-годишният футболист играе точно на позицията, на която Лудогорец изпитва най-големи затруднения да намери заместник на Марселиньо и Каули Оливейра. Моруцан преминава от ФКСБ в Галатасарай през 2021 година, а след това е даден под наем в Пиза, като се оценява на 4 млн. евро. Норвежецът Фредрик Мидсьо играе като дефанзивен халф. Той е изиграл 21 мача през изминалия сезон, но само в 5 е бил титуляр. Мидсьо има 11 мача за националния отбор на Норвегия. Той пристига в Истанбул през август 2022 година от A3 Алкмаар. Преди това е играл за Розенборг, а според Transfermarkt е оценен на 5 млн. евро.

Дали подобна размяна ще има и дали изобщо някой от Галатасарай ще се озове в Лудогорец, предстои да видим./ „Мач Телеграф“