Николай Костов: Очаквам да бъда подкрепен от феновете! Знам много добре в какъв момент попадам в Левски, поемам цялата отговорност

0
nikolai kostov
- -

Николай Костов бе официално представен като старши треньор на Левски. Специалистът даде пресконференция преди началото на подготовката на „сините“ за новия сезон.

„Нямаме много време да философстваме на тема футбол. Знам много добре в какъв момент попадам в Левски. Като отговорен човек имам предстартово вълнение. Поемам цялата отговорност. Отговорността е отборът да побеждава. Очаквам да бъда подкрепен от феновете – това е много важно за мен. Очаквам да бъда подкрепен от ръководството, да имаме добро взаимодействие с играчите, за да имаме добра, а защо не и идеална работна среда.

Борим се на два фронта – да оцелеем като клуб и да сме победители на терена. Имаме много добри футболисти, направена е много добра селекция. Отборът има потенциал да се справя с много сериозни задачи. Въпросът е да се сработим с играчите.

Тези дни получихме информация за състоянието на Бари – това малко променя нещата. Решенията, които ще са взимани за футболисти, ще се съгласуват с нашето ръководство. Ще гледаме да няма грешки при селекцията. Ще вземем решение дали трябва да се подкрепим с футболист на неговата позиция. Не знаем кога ще бъде възстановен. Той е ключов играч. Ще обсъждаме с ръководството дали можем да си позволим сериозни играчи.

Имах достатъчно време да мисля. Не искам да сравнявам това, което е било с това, което е сега. Тепърва трябва да се опозная с футболистите. Това е най-важното, което трябва да направя сега. Наистина се вълнувам от първия ден.

Схемата на игра зависи от трансформациите. Вече даже не говорим за схеми. Има няколко етапа, в които се развива един отбор. Схемата трябва да е такава, че отборът да побеждава. Точно такава, каквато е била досега, няма да е, защото философията се променя. Отборът трябва да промени действията си, когато владее топката. Левски трябва да владее топката и да създава напрежение върху съперник.

Жребията за ЛК е много добър. Нека първо си свършим работата като подготвителен период.

Имал съм грешки в предишния си период. Не успях да се справя, имаше изключително много напрежение. Не искам да го коментирам.

За мен е важно да съм приет от играчите. С футболистите трябва да извървим не така прост път и да се справяме с трудностите, да побеждаваме. Трябва да убеждаваме публиката да ни подкрепя, за да си вършим работата, да сме убедителни.

Дали аз съм подценяван, не мисля, че трябва да ви вълнува, както и заплатата ми. Очаквам журналистите да сте обективни. За мен е много важно да бъдем подкрепяни от вас, за да не пада духът на отбора“, коментира Костов.