БГ Меси: ЦСКА ги очаква труден сблъсък, особено в Румъния! Предимство за „червените“ е…

0
radoslav dimitrov
- -

Тегленият вчера жребий в Нион за втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите отреди тежък съперник за ЦСКА-София. „Червените“ ще се изправят срещу актуалния носител на Купата на Румъния – Сепси.

Румънският клуб е основан през 2011 година и за този период вече завоюва три трофея – две Купи на Румъния, а веднъж се окичи и със Суперкупата на страната. През последните 4 години в Сепси играеше и бившият национал Радослав Димитров – Меси, който изигра своята роля за спечелването и на 3-те отличия.

„Мисля, че ще е тежък двубой за ЦСКА. Сепси са добър отбор, който всяка година надгражда. ЦСКА ги очаква наистина труден сблъсък, особено в Румъния, защото се играе доста тежко на стадиона на Сепси. Стадионът е мъничък, но кокетен. Капацитетът му е за 8000 души. Съоръжението е ново. Хората са доста ентусиазирани. Подкрепят отбора и почти пълнят стадиона, но не са някакви фанатици и така нататък. Опитват се да правят някаква атмосфера като тази на феновете на ЦСКА. Но обичат много футбола. Може би колективът е силната страна на отбора.

Предимство за ЦСКА е може би, че са по-опитни в евротурнирите. Примерно, миналата година със Сепси минахме само един кръг. После срещнахме едни шведи и ни биха. Според мен, ако ЦСКА има някакво предимство, ще е именно това – опитът в евротурнирите. Но все пак нищо не се знае. Мисля, че шансовете са 50 на 50 и са изравнени.

Знам каква е атмосферата в Румъния. Наясно съм и как играят там. От друга гледна точка, в София пред свои фенове и пълен стадион ЦСКА също играе много силно. Ще бъде наистина доста интересно и вълнуващо“, заяви Димитров пред sportlive.bg.