Легенда на Левски: Отношението на знаещите обективната истина е негативно към Мъри! Костов поиска среща с ветераните, което ми харесва

0
petar petrov
Снимка: vitoshanews.com
- -

Легендата на Левски – Петър Петров – сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за жребия на „сините“ в Лигата на конференциите. Той даде оценка на сезона и коментира назначението на Николай Костов като треньор на тима.

„Няма добър или лош жребий. Жребият е възможен! Играчите сега трябва да направят една добра подготовка с новия треньор в лицето на Ники Костов. Трябва да са амбицирани. Надявам се в този етап на турнира да нямаме проблеми, независимо срещу кой от двата тима ще се изправим. След този крах миналата година срещу Хамрун им е болно на всички левскари. Те си поддържат отбора и го подкрепят навсякъде. Сезонът беше тежък за Левски. И с ветераните си го коментираме и на всички им е тежко, че се случиха тези неща по високите етажи на „Герена“ между ръководството и Станимир Стоилов. Оценката като цяло е негативна за представянето на отбора през този сезон. Особено след тези скандали на високо ниво. Да, успяха да стабилизират клуба и резултатите. Взе се Купата на България и видяхме после какво стана. Неприятна раздяла. Повече са негативните от положителните неща. Отношението на тези, които знаят обективната истина, е негативно към Мъри, а това не ме радва“, започна той.

„Елин Топузаков е винаги на линия. Винаги е готов да помага и да дава каквото може за отбора. На него му е рано според мен за треньор на първия отбор. Трябва му време и работа. След няколко години ще бъде на още по-високо ниво. Ще трябва да изчака своя момент. Той е много съвестен човек, но му трябва опит. Отговорността да водиш този клуб е огромна. Не очаквах Ники Костов да бъде назначен. Радвам се за него, защото го познавам лично. Той е много всеотдаен, но е серт човек. Визитката му е добра, но това малко ме притеснява. Харесва ми, че той иска среща с ветераните. Това не се е случвало, откакто Славиша Стоянович води отбора. Всеки е готов да си сподели мнението пред него, за да му помогне и да му се улесни работата. Ние ветераните знаем каква е обстановката в клуба“, продължи той.

„Ще трябва да се вземат няколко човека. За мен ще е хубаво до Андриан Краев да има още един играч като него. Той много израстна през този сезон. Не вярвам да се борим за титла без нови попълнения. Новите играчи трябва да са бойци! За мен задължително трябва да се вземе и един опитен вратар. Пламен Андреев много израстна през този сезон, но е хубаво да има един опитен страж“, завърши Петров.