Левски започна с победа при повторния дебют на Николай Костов

0
ricardinho
- -

Левски спечели с 2:1 срещу Пирин Благоевград при повторния дебют на Николай Костов начело на „сините“. Двубоят се игра на стадион „Георги Аспарухов“. Левски стигна с гол от дузпа в 90-ата минута, който реализира Рикардиньо.

Левски излезе напред в резултата след 57 секунди игра. Кристиян Йовов намери Асен Митков, който пусна извеждащ пас към Преслав Бачев, който стреля покрай вратаря и даде аванс на „сините“.

Седем минути след това Пирин организира опасно нападение, което завърши с удар на Дмитро Семенив, отразен без проблеми от Николай Михайлов.

В 27-ата минута Борис Тютюков бе изведен очи с очи с Николай Михайлов и стреля слабо, но вратарят действа неубедително и изби в краката на Даниил Кондраков, който при добавката не остави шанс на стража на „сините“ и изравни.

Левски организира добра атака в 58-ата минута, Ивелин Попов нанесе изстрел, който бе спасен от вратаря, Рикардиньо вкара с добавката, но попадението на бразилеца не бе признато заради засада.

В 69-ата минута Ел Джемили стреля с левия крак в аут, след като проби опасно отдясно.

Четвърт час по-късно Келиан ван дер Каап пробва късмета си от дистанция, но ударът му премина встрани от вратата.

В 85-ата минута след разбъркване от ъглов удар Нейтън Олдър нанесе хубав удар, който бе отразен от Марио Кирев.

Четири минути по-късно Уелтън проби в наказателното поле на Пирин и бе съборен от Влади Ласков, за което бе отсъдена дузпа. Рикардиньо оформи крайния резултат в 90-ата минута, когато реализира отсъдената дузпа в полза на „сините“.

Следващата контрола на Левски е на 30 юни срещу Етър Велико Търново.