Илич: Трудно е да свалиш Лудогорец от върха, но не и невъзможно! Партизан е моят клуб, виждам се като негов треньор!

0
Снимка: cska.bg
- -

Старши треньорът на ЦСКА-София – Саша Илич – обяви, че е трудно, но не и невъзможно Лудогорец да бъде детрониран. Ето какво сподели специалистът пред meridianbetsport.rs:

„Със сигурност ще има горчивина, когато не вземете титлата за една точка. Толкова близо и все пак толкова далеч. ЦСКА София и Левски са като Цървена звезда и Партизан тук. Мисля, че изиграхме добър сезон, като се има предвид всичко. Когато дойдох в ЦСКА, феновете бойкотираха идването на мачове. Наред с добрите резултати, смятам че най-голямото ни предимство е, че си върнахме феновете. От тази гледна точка това беше изключителен сезон, въпреки че не спечелихме никакви трофеи. Първите четири месеца играхме пред празни трибуни, защото феновете имаха проблем с администрацията. Футболистите върнаха публиката с желание и добри резултати. Надявам се, че с подкрепата на феновете ще бъдем още по-добри през следващия сезон“.

За изпуснатата дузпа от Турицов срещу ЦСКА 1948, което в крайна сметка коства титлата на ЦСКА-София, Илич казва: „Има лично съжаление, когато свърши така. Като гледам тази дузпа, която Турицов пропусна, ни струваше титлата. Това се случва във футбола, затова е най-важното нещо на света. Не можем да върнем времето назад, Лудогорец беше шампион, но ние доказахме, че можем да сме близо до тях и ще се опитаме да работим още повече през следващата година и да се опитаме да ги изпреварим. В някои мачове имахме късмет, но с играта не заслужавахме да победим. Вкарвахме голове навреме, така че понякога дори вратарят ни „изваждаше“. Изиграхме три мача с Лудогорец, два загубихме, един завършихме наравно, но съм много доволен от начина, по който го изиграхме. Това е много важно за мен и ми създава впечатлението, че през следващия сезон можем да бъдем още по-близо до тях.“

„ЦСКА като клуб винаги трябва да се бори за върха. Никой не ни постави ултиматум, когато дойдохме. Преминавахме от мач на мач. В предишни години разликата беше много по-голяма в таблицата спрямо Лудогорец. Тази година до последния кръг не се знаеше кой ще е шампион. Направихме това с добра атмосфера сред играчите, упорити тренировки, давайки всичко от себе си.“

„Свикнах с постоянно напрежение, особено като играх за Партизан. ЦСКА е такъв клуб. Там феновете признават само трофеи, титли, победи в големи мачове.

„Следя Партизан, когато имам време. Той направи много по-слаби резултати този сезон, но това вече е в миналото. Миналото трябва да бъде оставено като предупреждение, за да не се повтарят подобни неща. Партизан, както и ЦСКА, е клуб, който всяка година иска трофей. Този сезон не беше добър, надявам се следващият да е по-добър“.

„Никога не се знае какво ще донесат денят и нощта, особено в треньорството. Със сигурност Партизан е моят клуб, където се виждам един ден. Кога ще е – наистина не знам. Това, за което мисля сега, е, че Партизан трябва да подобри начина си на игра, така че следващият сезон да бъде много по-добър от миналия“.

„Щом един отбор е шампион толкова дълго, е трудно да го свалиш. Лудогорец е най-добрият отбор в България, има най-добрите играчи, постоянно играе в Европа, това им помага много. Трудно е, но не и невъзможно.”