Бивш футболист на Левски смени отбора в Русия

0
mateo stamatov
- -

Пазараджиклията Матео Стаматов направи трансфер в Русия като от Оренбург премина в Нижний Новгород. Младият и перспективен българин пристига в новия си тим с големи амбиции, след като изигра 33 мача за Оренбург. Роден в Пазарджик, Стаматов се мести, заедно със своето семейство, в Барселона, докато е още невръстно дете. На 7 години започва да тренира в местен отбор, преди да се присъедини към юношите на Еспаньол през 2011 г. Четири години по-късно подписва професионален договор с тима.

На 3 февруари 2019 г. се завръща в България и подписва със Септември (София). Прави своя професионален дебют в мач от Първа лига на 16 март 2019 г. срещу Лудогорец.

През август 2020 г. се присъединява към Левски (София), подписвайки едногодишен договор.През юни 2021 г. Стаматов напуска софийския тим и подписва с руския Оренбург.Пазараджиклията Матео Стаматов направи трансфер в Русия като от Оренбург премина в Нижний Новгород. Младият и перспективен българин пристига в новия си тим с големи амбиции, след като изигра 33 мача за Оренбург. Роден в Пазарджик, Стаматов се мести, заедно със своето семейство, в Барселона, докато е още невръстно дете. На 7 години започва да тренира в местен отбор, преди да се присъедини към юношите на Еспаньол през 2011 г. Четири години по-късно подписва професионален договор с тима.