Дошъл от Бенфика в Локо (Пд): Тук е мястото за моето развитие! Надявам се да победим Ботев (ВИДЕО)

0
kaloqn kostov
- -

19-годишният централен защитник – Калоян Костов – подписа това лято 3-годишен договор с Локомотив (Пловдив). Бил е част от школата на Септември, като впоследствие преминава в Бенфика, където играе за U17, U19 и U23, преди да акостира на „Лаута“. Той е и младежки национал на България.

„До трансфера ми в Локомотив Пловдив се стигна, след като отборът прояви най-голяма настоятелност. Имах оферти и от други български тимове, но смятам, че тук е мястото за моето развитие. Колективът е супер, момчетата ме приеха добре още от първия ден.

Първите ми стъпки във футбола направих в школата на Славия. После преминах в тази на Септември София. Три години бях част и от Бенфика. Имах честта на 19 години да бъда в отбора до 23-годишна възраст. Запазвам много хубави моменти и приятели оттам. Футболът в Португалия е на доста високо равнище, но се надявам и вярвам, че един ден българският също ще бъде там, където му е мястото.

Надявам се през този сезон да постигнем добри резултати, да покаже добра игра и да зарадваме нашите привърженици.

Първият мач от е сезона е срещу Ботев Пловдив на нашия стадион. Надявам се с добър футбол да спечелим трите точки и да зарадваме черно-бял Пловдив. Сигурен съм, че феновете на Локомотив ще ни подкрепят ревностно във всеки един мач. Те са една от най-верните публики в България и винаги са зад отбора. Само Локо“, каза Костов пред клубната телевизия.