Радостин Кишишев: Всички искат Хубчев, но дали той вижда смисъл да продължи?

0
- -

Мачът с Холандия, и по-скоро резултатът в него, беше доста неприятен за всички. Но като цяло впечатлението ми от тези две срещи е положително. Да си кажем истината – България игра срещу два отбора, които са много силни и по принцип не сме фаворити срещу тях, а взехме 3 точки. Това не е никак лошо, след като доскоро по-често падахме от такива съперници.

Хареса ми, че момчетата имаха желание и хъс. Защо Петър Хубчев обаче каза, че е липсвало желание, нямам идея. Това си е негова работа. Той все пак вижда нещата отвътре, от лагера, от тренировките. Ние в момента сме само едни фенове, които гледаме отстрани. Не знаем какво е ставало вътре в отбора. Сложно ми е да преценя кого визира, той си знае. Но оценката ми като цяло е добра.

Разбира се, срещу Холандия имаше и лоши неща. Минахме центъра 4-5 пъти, което не беше никак добре. Имаме футболисти, които могат да играят с топката, да си я подават, да градят, а не го правеха. Не знаем какви са били указанията. Може би е трябвало да ги чакаме много навътре в собствената си половина на контра атака. Може би пък е просто липса на самочувствие.

Въпросът е какво ще се прави оттук-нататък. Въпросът по-скоро е не дали БФС иска Хубчев да продължи, а дали самият Хубчев вижда смисъл. Защото според мен отдолу идва добър материал, но ще го имаме след 4-5 години. В близките 2-3 не виждам как ще имаме играчи, с които да се класираме на голям форум. Ако Хубчев си има оферти от добри клубове, като нищо може и да не иска да продължи. Но иначе няма никакъв спор, че той трябва да бъде човекът, който да води България.

Източник: Радостин Кишишев/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК