Дюлгеров: ЦСКА винаги тръгва с голямата кошница и винаги нещо се случва! Трябва треньор със здрава ръка като Ел Маестро

0
- -

Защитникът Александър Дюлгеров бе част от ЦСКА-София при първия период на Нестор ел Маестро на „Армията“. Пред „Мач Телеграф“ той коментира работата си със сърбина, както и представянето на настоящия му отбор Пирин.

„Реално погледнато, беше напълно възможно да вземем и трите точки в мача с Ботев Пд. С оглед на това, че и те изпуснаха положения, може да кажем, че равенството беше напълно закономерно. От старта на сезона не съм доволен. Точките ни можеше да са повече. В мача с Берое можехме да вземем спокойно трите точки. Второто полувреме играхме силно и създадохме положения, но нашата стара слабост е, че допускаме в защита да ни отбележат гол и второ изпускаме положенията си. Можеше спокойно да имаме шест точки, но е важното, че с Ботев Пд запазихме мрежата си суха. Постигнахме един положителен резултат за нас. Целите ни не са високи в момента. Трябва да направим добър отбор, защото доста момчета ни напуснаха и дойдоха нови. Повечето са млади момчета. Първата цел е да обиграем отбора и да направим един стабилен състав. Другата ни цел е да останем в Първа лига“, започна той.

„С Нестор Ел Маестро съм работил в ЦСКА. Под негово ръководство нямах голям шанс да играя, но въпреки това мога да кажа, че е психолог. Това му качество ми харесваше много. Даваше много интересни примери и е човек, който умее да надъхва отбора преди даден мач. Балкански човек е и е мотиватор. Знае какво е да се играе в България. Надявам се този път да му провърви повече. Имаше резултати през предишния му престой на „Армията“, но не успя да покаже най-доброто от себе си. В момента виждам, че в ЦСКА има доста интересни играчи. На чужденците може би ще им трябва време. Ако той успее да извади най-доброто от тях мисля, че отново ще се борят за шампионската титла. Сблъсъкът със Сепси е обратим. Във футбола няма невъзможни неща. Силно се надявам „червените“ да успеят да отстранят румънците. Ще е много трудно, защото времето е много кратко. Има го и другото, защото при смяна на треньора винаги има импулс в отбора. Силно ще стискам палци ЦСКА да продължи напред. Винаги ЦСКА тръгва с голямата кошница и големите очаквания, но винаги нещо се случва. Необяснимо е. Не знам защо не се получават нещата. Като погледнем индивидуално футболистите и статистиката може да кажем, че са дори играчи. Обаче не знам защо им е трудно да се адаптират може би. Обстановката е много хубава. Онази вечер на мача със Сепси трибуните бяха пълни. Какво по-хубаво от това?! Това се случва от години. Ел Маестро даваше много примери как дадена личност е постигнал успехи. Опитваше се да ни го предаде на нас. Искаше винаги да имаме самочувствие и да бъдем спокойни преди мача и по време на него. Спомням си, че тренировките бяха много тежки, но мисля, че точно такъв човек трябва на ЦСКА. Здрава ръка, която да не позволява своеволия. Най-вече от страна на чужденците, защото в България легионерите знаем, че понякога идват само за парите. Не могат да усетят истинската същност на емблемата на ЦСКА. Не разбират какво означава този клуб. Надявам се с дисциплина и мотивация отборът този път да е категоричен в мачовете си. Ел Маестро е човек, който създава настроение и умее да се майтапи с хората. Странен човек, но пък интересна личност. Това влияе на отбора. Това е положителен знак. Той е широко скроен и настроението е голямо с него. Дано му се получи, но ще му трябва и време. На Саша Илич му се даде време и съм чувал доста положителни отзиви към него, но ето резултата. Предишния сезон не беше толкова лош за ЦСКА, но във важните моменти си изпуснаха нещата. Сега тръгна лошо и това доведе до смяната. Дали е правилно това решение да бъде сменен още във втория кръг не мога да кажа. Не съм сигурен, че това беше най-правилно, но това си е решение на ръководството“, заяви Дюлгеров.