Юрий Васев: Миньор е основен фаворит за завръщане във Втора лига! Несебър и Созопол ще спорят на Югоизток

0
- -

Специалистът Юрий Васев сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за старта на двете групи в Трета лига — Югозападна и Югоизточна. Той коментира кои са неговите фаворити за влизане във Втора лига и отличи имената на някои от най-добрите футболисти, които ще играят по терените в третото ниво у нас.

– Г-н Васев, какво очаквате от сезона в Трета лига? През този уикенд започват Югозападната и Югоизточната.
– Очаквам да е доста интересен сезонът в Трета лига. Мисля, че силите са доста изравнени. В Югозападната основен фаворит за завръщане в елитния футбол според мен е Миньор. Мисля, че те ще направят всичко възможно да се завърнат още през този сезон. Те успяха да си запазят отбора и привлякоха няколко класни попълнения. С този отбор и новият треньор в лицето на Христо Господинов ще постигнат добри резултати. Работил съм с него в Лудогорец и впечатленията ми са много добри. Старае се и се влага в работата си. Мисля, че ще им се получат нещата, но не бива да се вкарва излишно напрежение в отбора. Предстои да видим в първите кръгове кой отбор по какъв начин ще тръгне.

– Кои ще бъдат основните конкуренти на Миньор?
– На перничани най-голям конкурент вероятно ще бъде Чавдар Етрополе. Вихрен Сандански също имат добър отбор. Тази група е доста равностойна и ще бъдат много здрави мачовете. Очертават се поне няколко тима да бъдат в битката за първото място. Може да има и някой скрит фаворит, както беше през миналата година, когато Костинброд се представяха на много високо ниво. Те бяха добър отбор и дори дълго
време водеха в класирането. Рилски спортист също имат качествени играчи, а същото важи и за Банско. С голям интерес чакам да видя представянето на Септември Симитли, защото те могат да поднесат голяма изненада. Те са добре организиран тим. Наистина ще бъде много любопитно.

– Кое по-конкретно ви кара да вярвате в успеха на Миньор?
– Взеха Деян Христов от Витоша Бистрица. Той е добър централен нападател, който има голям опит зад гърба си. Сашо Александров успяха да го привлекат, а той има добри качества. Боби Чуканов е талантливо момче също. В средата имат добри халфове, а в защита се запазиха играчите от миналата година. Те ще са основният фаворит за влизане. Направиха една много добра подготовка. Бяха на лагер в Банско и работиха доста усилено. Към тях очакванията са най-големи.

– Как ще коментирате дублиращите отбори на ЦСКА и Левски, както и третия състав на ЦСКА 1948?
– Не са за подценяване в никакъв случай. През миналата година Левски и ЦСКА взеха най-много точки на Марек, които се завърнаха във Втора лига. Предполагам, че през тази година нещата ще са подобни. Ще насметат доста от основните фаворити за влизане във Втора лига. Юношите са били винаги много непредсказуеми. Както можеш да ги победиш с голям резултат, така може и да те изненадат неприятно. Левски винаги могат да те изненадат. Септември и Славия също. ЦСКА 1948 имат много футболисти. Цветомир Найденов винаги е гледал да има голяма конкуренция на всеки един пост и във всеки един от трите тима. Тези отбори могат винаги да поднесат някоя изненада.

– Как ще се представят Балкан Ботевград?
– Те са били винаги фактор в тази група. Добър отбор имат и работят здраво. Същото важи и за Кюстендил. Не бива никой да бъде подценяван. Миналата година бяха в тройката през цялото време. Изградили са един много стойностен за Трета лига отбор. Предполагам, че ще бъдат в тройката.

– А какви са очакванията ви за Югоизточната Трета лига?
– Също ще бъде доста интересно. Созопол веднага започнаха да работят след края на миналия пагубен за тях сезон. Ще атакуват Втора лига със сигурност. Румен Димов и всички в клуба се стараят много. Несебър са били винаги фактор и ще е много интересно дали и през този сезон ще бъдат в челото. През миналата кампания бяха първи, но отстъпиха мястото си на Черноморец Бургас във Втора лига. Карнобат и Розова долина винаги се представят на ниво. Тимът от Казанлък показа миналата година добра игра срещу Лудогорец за Купата на България. Ако запазят този отбор могат да атакуват Втора лига, но зависи и с какъв бюджет са. Асеновец могат да се намесят здраво в битката също. Саяна Хасково имат също добра селекция и взимат постоянно играчи, които са играли в Първа лига.

– Ще гледаме и морско дерби между Несебър и Созопол. Това ли ще са двата основни претенденти за първото място?
– Да, вероятно ще са те. И двата тима са солидни и имат амбиции. Работят правилно, а това ще доведе до резултати рано или късно. И двата тима имат добра база. Ще атакуват Втора лига и ще бъде интересно.

– Кои са най-сериозните имена на играчи в двете групи?
– Може да отличим имената на Веско Васев от Миньор, както и на Георги Купенов и Мишо Орачев. Не бива да пропускаме имената на Сашо Александров и Деян Христов, който миналата година игра рамо до рамо с Емил Гъргоров във Витоша. Доста момчета има, които може да отличим, но със сигурност ще пропусна някого.