Кокала предупреди за атаката на Апоел Беер Шева и отсече: Плюс за Левски е, че има игрови ритъм!

0
nesebar dobrudja 2
- -

Бившият треньор на Левски – Емил Велев – сподели пред „Мач Телеграф“ впечатленията си от победата с 1:0 над Шкупи на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, която подпечата окончателно участието на „сините“ в III квалификационен кръг. Естествено, Велев говори и за следващия съперник – Апоел Беер Шева. Защото у нас малцина са тънките познавачи на футбола в Израел, където Кокала е институция.

„Срещу Шкупи всичко се реши още в първата среща. Реваншът просто трябваше да мине. Трябва обаче да отбележим, че гостите имаха 4-5 ситуации за гол, които бяха сериозни. За щастие до такъв не се стигна и трябва да поздравим Пламен Андреев. Видя се в този двубой, че късметът беше на страната на Левски. Равностойна среша, но „сините“ заслужено продължават напред“, коментира Велев.

„И в първата среща се видя, че Левски изпитваше проблеми. Тогава Кристиан Димитров изчисти една топка от голлинията. Тези положения, които се създават пред вратата на Левски, не са хубав атестат. Трябва да се вземат под внимание. Още не може да се говори за това дали почеркът на Николай Костов си личи, защото играчите са си същите. Момчетата играят с настроение. Създават ситуации и вкарват голове. Не може да се направи окончателен извод“, продължи той.

„Предстои гостуване на Локо Пд, а с тях винаги ни е трудно. Виждаме, че те също правят добри мачове и побеждават. В Пловдив се играе трудно. Смятам, че Левски трябва да отиде на „Лаута“ за победа. От друга страна Локо Пд ще искат да се докажат, защото срещу Левски можеш да си видиш нивото. След това идва срещата с Апоел Беер Шева. Те в последната година играха по-слабо, но пак завършиха сред призовите места в първенството им. Израелският тим има добри чужденци, които според мен все още не са навлезли изцяло в ритъм. Те ще излязат в тези двубои с мисъл само за победа. На Левски няма да му е лесно в никакъв случай. Основната трудност там ще бъде високата температура. Мачът е от 20:30, но трябва да се изиграе.

Имаме шанс! Трябва да бъдем внимателни с това, че са добри в нападение. Бележат голове. В първата среща с Паневежис не бяха особено убедителни, но във втората среща в Литва стояха много по-добре.

Плюс за Левски е, че в Израел още не е започнало първенството. То стартира чак в края на месеца. Това има значение. Нашите са в по-напреднал игрови ритъм. Трябва Левски да се постарае да победи дори и в Израел. Головете на чужд терен не важат и нещата се променят коренно. „Сините“ трябва да се стремят да спечелят и двата мача“, завърши Кокала.