ЦСКА-София отново стъпи накриво

0
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София завърши наравно 1:1 срещу Славия на своя стадион. Кризата в отбора е видима, а игровата липса на идеи повече от сериозна. Самите футболсти пък са в тревожно физическо състояние.

В днешния мач ЦСКА-София  започна по-активно в първите минути на двубоя. Жираир Шагоян навлезе отляво в наказателното поле на Славия, след което шутира в близкия ъгъл, но Николай Кръстев се намеси и отрази в 3-ата минута на срещата.

Дюкенс Назон изведе Матиас Фаетон зад гърба на отбраната на Славия в 7-ата минута. Футболистът на ЦСКА-София стреля стреля от близко разстояние с първото си докосване, но право в тялото на стража на „белите“.

Славия достигна до първото си чисто положение пред вратата на армейците в 20-ата минута, когато Ерол Дост комбинира с Галин Иванов на границата на наказателното поле и шутира. Густаво Бусато обаче внимаваше и отрази удара на капитана на гостите.

Ертан Томбак се справи по дясното крило с Тибо Вион в 31-ата минута и центрира остро в наказателното поле на „червените“, където Галин Иванов и Йон Бакеро се разминаха да засекат топката във вратата.

Виктор Генев не успя да изчисти топката по най-добрия начин в 36-ата минути и тя попадна в краката на Джонатан Линдсет. Норвежецът шутира от средна дистанция право в напречната греда.

Галин Иванов стреля директно от пряк свободен удар в 43-ата минута, но право в обятията на Густаво Бусато.

 

„Армейците“ започнаха по-силно второто полувреме. В 51-ата минута след центриране от корнер Браян Кордоба засече с глава, а топката рикошира в тялото на Ертан Томбак. Футболистите на ЦСКА-София имаха претенции за дузпа, но Радослав Гидженов направи знак, че играта трябва да продължи.

Футболистите в червено  отново имаха  претенции към Радослав Гидженов за дузпа в 67-ата минута, когато Данило Асприля шутира от наказателното поле, а в опита си да отбие топката топката футболист на Славия игра с ръка, но той вече бе на земята.

Ертан Томбак се откъсна зад гърба на отбраната  и излезе очи в очи срещу Бусато. Футболистът на Славия навлезе отдясно в наказателното поле и потърси обратния ъгъл, но не намери очертанията на вратата в 68-ата минута.

Тобиас Хайнц центрира на втора греда в 73-ата минута, където Лазар Туфегджич отправи опасен изстрел с глава. Николай Кръстев успя да отрази, но последва добавка на сърбина, а стражът на Слави застопори топката на голлинията.

Людовик Соарес комбинира на двойно подаване със Сибири Кейта отляво по нападението на Славия, след което центрира остро в наказателното поле, където Иван Турицов бе останал да пази двама футболисти на „белите“. Галин Иванов се оказа най-съобразителен в ситуацията и прати топката във вратата на ЦСКА-София в 76-ата минута, с което откри резултата.

Йон Бакеро шутира директно от пряк свободен удар от малък ъгъл, опитвайки се да изненада Бусато, но бразилският страж внимаваше и боксира в 78-ата минута.

Славия можеше да удвои аванса си в 80-ата минута, когато Сибири Кейта разгърна добре контраатака на Славия, напредвайки през центъра с топката в крака, след което отклони за Емил Стоев, който стреля. Иван Турицов обаче успя да извади топката от голлинията.

Тобиас Хайнц получи топката по дясното крило на нападението на ЦСКА-София в 82-рата минута, след което центрира към точката за изпълнение на дузпа. Там Лазар Туфегджич с летящ плонж прати топката във вратата, не оставайки никакви шансове на Николай Кръстев.

За повече армейците нямаха сили и време.