Набъркаха Байерн Мюнхен в расистки скандал

0
sadiomane
- -

Германският шампион Байерн Мюнхен категорично отрече твърденията на консултанта на Садио Мане по PR въпросите Бакари Сисе.

Пред After foot RMC той обвини клуба в расизъм към сенегалския национал. Садио Мане напусна баварския тим и се насочи към Саудитска Арабия.

Според твърденията на Сисе ръководството на Байерн определя стартовия състав и старши треньорът Томас Тухел е само „марионетка“. Бяха отправени и упреци за расизъм. Сисе смята, че именно заради цвета на кожата Мане е представлявал проблем за Байерн. Затова от клуба са го продали само един сезон, след като го взеха от Ливърпул.

Байерн Мюнхен публикува официална декларация, с която отрече твърденията на Сисе. Ето какво написаха от отбора:

„Приключихме взаимоотношенията си със Садио Мане по взаимно съгласие. Обвиненията в расизъм, които биват отправени към нас от обкръжението на Садио, са неоснователни и са налице още от началото. Освен това нашият треньор Томас Тухел никога не е казвал на Садио, че вече не може да разчита на него. Байерн цени Мане като човек и футболист. За съжаление, общите ни цели, които си бяхме поставили, не бяха изпълнени. Пожелаваме на Садио всичко най-хубаво и успех в новия клуб”.

Медиите в Полша критични към новия шеф на Ботев Пд