Петрис ще липсва, но Галчев може да го замести

0
levski arda patrik gabriel galchev andrian kraev svetoslav kovachev
Снимка: levski.bg
- -

Гостуването на „Лаута“ донесе доста неприятности за Левски. Освен че загубиха мача, „сините“ дадоха и жертва в лицето на Жереми Петрис. Френският десен бек рано се хвана за бедрото и напусна терена, като бе заменен от Патрик-Габриел Галчев. Французинът не тръгна с отбора за Израел, което е сериозен проблем, защото той е един от най-добрите и постоянни играчи на отбора. Въпреки всичко обаче, Галчев не бива да бъде отписван и има сили да замени пълноценно Петрис.

Да, той не се включи добре в Пловдив и в няколко ситуации бе отнесен от Джовани. Бразилецът обаче е може би най-класният играч на Локомотив Пд и един от най-добрите чужденци в елита и не е срамно да бъдеш надигран от него. Освен това в атака Галчев игра нелошо и показа умението си да центрира добре от десния фланг.

Това, което дава основание да се мисли, че той може да се справи в Израел, е фактът, че Галчев вече има някакъв опит в Европа. Отделно той е положителен.

Преди една година Патрик-Габриел изигра доста силен мач срещу ПАОК в Солун. Той не остави почти никакви шансове на гръцкия гранд да пробие през неговата зона. Накрая на мача в безсилието си капитанът на домакините Сверир Ингасон му заби мощен юмрук в кръста. А испанският съдия Сезар Сото Градо не изгони исландеца, за да не събуди гнева на домакините, след като вече им бе вдигнал два червени картона заради много им балтии. След това Галчев имаше лош период и бе зачеркнат за известно време от Станимир Стоилов, което стана след един негов страхотен гол в „Надежда“ срещу Локо Сф, при който не се зарадва…, защото бил от „черно-белите“ като дете.

Истината е, че Патрик-Габриел Галчев е доказвал и то неведнъж, че на него може да се разчита във важните мачове. Неслучайно селекционерът на националния отбор Младен Кръстаич не пропуска да го извика в тима и дори му поверява и титулярно място./ „Мач Телеграф“