Мишо Венков: ЦСКА ще е по-нахъсан от Лудогорец! Трябва да се сложи точка на хегемонията на „орлите“

0
nesebar chernomoretz balchik 43
- -

Бившият играч на ЦСКА – Михаил Венков – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща между ЦСКА-София и Лудогорец. Той заяви, че двата тима ще направят хубав сблъсък и посочи причините за това.

„Очаквам двата отбора да направят един добър мач. Надявам се да стане едно истинско дерби, защото се изправят преките конкуренти за титлата. Не мисля, че може да има фаворит в този двубои. Предимството е на страната на Лудогорец, защото те са шампиони и имат по-голямо самочувствие. Освен това срещата е в Разград и са домакини. В такъв мач зарядът е голям и реално погледнато всичко може да се случи. Аз лично не мога да кажа кой ще победи. Ще гледам с интерес двубоя. Ще бъде двуостър мач“, започна Венков.

„Със сигурност ще има умора в играчите на Лудогорец от мача срещу Астана. И психическа, и физическа, защото не се представиха по най-добрия начин. За мен ЦСКА ще е по-нахъсаният от двата отбора. Очаквам „червените“ да са по-мотивирани и да искат да си върнат за изгубената титла миналата година. ЦСКА трябва да изиграе един здрав мач. Трябва да искат победата от първата секунда и да се опитат да пречупят хегемона Лудогорец. Трябва да се сложи точка на хегемонията на „орлите“. Не съм в кухнята на ЦСКА и не мога да кажа дали е правилно назначението на Нестор Ел Маестро. Нямам наблюдения от неговата работа. Имаше един период в клуба, но нямам впечатления. Отборът отпадна от евротурнйрите и трябва да се съсредоточи в шампионата. Мисля, че двата отбора отново в края на сезона ще се борят за титлата. Това според мен са най-качествените тимове в шампионата на България“, продължи той.

„Направиха и доста трансфери и би трябвало да са успели да надградят. Дали тези играчи ще са подходящите и ще се справят по възможно най-добрия начин, за да помогнат на отборите си е друг въпрос. Времето ще покаже. Много е важно как ще се адаптират новите футболисти. Не бих се наел да дам прогноза за дербито. Ще стане един хубав мач, защото е ранна фазата на първенството и няма напрежение в играчите. Това ще е добре за феновете“, завърши Венков.