Десподов не бърза за Русия, надява се на други предложения

0
kiril despodov
Снимка: ludogorets.com
- -

Капитанът на Лудогорец и националния отбор Кирил Десподов все още не е взел решение къде да продължи кариерата си. За него разградчани са получили отлична оферта от Краснодар. Тя е в размер на 6 милиона евро. Вчера медиите в Русия написаха, че такова е официалното предложение на лидера в местното първенство (б.а. – тимът е първи в шампионата с 4 победи от 4 мача, като е отбелязал 8 гола и е допуснал само 1). Ако се стигне до трансфер за тази сума, Десподов ще се превърне в най-скъпия български футболист в историята, продаден от роден клуб, изпреварвайки Радостин Кишишев, който преминава от Литекс в Чарлтън за 4,5 милиона през 2000 година.

До момента обаче фланговият нападател не е решил дали да приеме предложението. Той ще взима много повече пари в Краснодар, отколкото в Лудогорец. Но въпреки това подобен трансфер въобще не е сигурен. Колебанията му са разбираеми предвид ситуацията в страната, предизвикана от войната с Украйна. Със сигурност Десподов се надява да получи предложения и от западноевропейски клубове, които да удовлетворяват ръководството на разградчани. До преминаването му в Краснодар може да се стигне и през следващия месец. Причината е, че трансферният прозорец у нас затваря на 7 септември, а този в Русия на 14-и.

Веднага след края на миналата кампания крилото обяви, че иска пак да играе в чужбина и това най-вероятно ще се случи. Той със сигурност обаче ще бъде част от състава на орлите за реванша срещу Астана от третия квалификационен кръг на Лига Европа, който е в четвъртък, 17 август, от 21:00 часа на „Хювефарма Арена“./ „Тема спорт“