Росен Кирилов: ЦСКА ще се вдигне срещу Черно море! Има всички шансове да се бори за титлата

0
- -

Бившият играч на ЦСКА – Росен Кирилов – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на ЦСКА-София с Черно море. Том заяви, че „армейците“ още нищо не са загубили първенството, защото то тепърва започва.

„Очаквам ЦСКА да успее да победи Черно море на „Армията“. Въпреки силното представяне на Черно море от началото на сезона съм на мнение, че е време „червените“ да се вдигнат. Трябва вече да се види добра игра с треньора Нестор Ел Маестро. Предпоставките са чудесни за един успех в този кръг. Домакински мач и подкрепа от трибуните. Това трябва да помогне на играчите и те да вземат трите точки. Нестор Ел Маестро при предишния му престой ми направи добро впечатление. Ръководителите на ЦСКА го познават доста добре. Щом са преценили, че предишният път са направили грешка, че са го освободили и е поканен отново, по всяка вероятност имат право. Това предстои да го видим. Времето ще покаже. Победата над Ботев Враца би трябвало да доведе до освежаване в играта на тима. В този двубой с Черно море очаквам по-добра игра. Отборът не игра лошо срещу Ботев Bp в сравнение с предните мачове и заслужено победи. Врачани също стояха добре. Хубаво е, че „армейците“ успяха да вземат този тежък мач. Време е да покажат добра игра на „Българска армия“ и да зарадват феновете с една хубава победа. Трябва да се промени атмосферата и да има надежда за бъдещите мачове“, започна Кирилов.

„Мога да кажа, че Черно море направи доста добро начало на сезона. Илиан Илиев работи във Варна вече доста години. Успява всяка година да освежава отбора с нови тpaнсфери. Играят агресивно, технично и имат доста добри играчи. Имат бързи играчи в нападение и обичат да се надиграват и да пресират противника. Това ще е добре за ЦСКА, защото ще отвори пространства в задни позиции. „Червените“ трябва да изиграят мача със самочувствие като много по-авторитетния в исторически план отбор. Трябва да си използват шансовете. Надявам се новите играчи да покажат качествата, заради които са привлечени. Фаетон в атака се вижда, че има качества и притежава добра физика. Очаквам да вдигне нивото и да покаже това, на което е способен. Трябва му и време за адаптация. Същото важи и за играчите, които са от по-дълго време. Нужно е да покажат по-добра форма. Хайнц е в добра форма. Линдсет не показва това, което показваше в началото. Даваше големи надежди, но в последните месеци не е в най-добро състояние. Въпреки този тежък старт, бих казал, че нищо не е загубено. Тепърва мачовете започват и ЦСКА има всички шансове да се бори за шампионската титла“, завърши