Майкъла изригна: Всичко идва от ръководството! Не уважават историята на ЦСКА, а само подлизурковците

0
georgi iliev maikala
- -

Георги Илиев изрази мнението си относно представянето на ЦСКА-София от началото на сезона и процесите в клуба. Той не спести критиките си относно случващото се на „Армията“. Вижте какво сподели Майкъла в интервю за „Тема спорт“.

Г-н Илиев, какво става с ЦСКА – само две победи за 6 мача и девето място в класирането?
– Всичко зависи от ръководството. Стига са сменяли само треньорите. Ръководството да дава отговори, питайте хората, които взимат решенията. Всичко идва оттам. За да имаш силен отбор, трябва да имаш и класно ръководство. Някой да носи отговорност. Нито един треньор не прави и не участва в селекцията в ЦСКА. Говорил съм поне с шестима от тях. На никого не му дават шанс да си избере кой играч да си доведе, да поиска някого конкретно. Какво е виновен тогава треньорът? Нищо чудно и съставът да му редят. Някой знае ли изобщо кой избира новите попълнения?

Толкова належаща ли беше раздялата със Саша Илич, след като виждаме, че резултати и игра продължава да няма?
– Добър, лош, той до последно се бори за титлата. Една дузпа ни лиши от нея. Да, не станахме шампиони, но имаше конкуренция. Сега какво се получава, човек, който сме го изгонили преди, не че имам нещо против Нестор Ел Маестро, го връщаме. Никой не го приема. Отборът не играе. Ужким имахме звездна, милионна селекция… Нали така се афишираше?! Има много, които гледат да се слагат на ръководството, да се подмазват… И какво излезе – единият бил контузен, но дошъл, другият с килограми, третият еди-какво си… И никой не казва кой ги е довел. Спортният директор ли, изпълнителният ли, треньорът ли, собственикът ли? Кой ги води тези играчи? Как не излезе никой да каже, да попита този въпрос. Все пак някой трябва да носи отговорност. Това е реалността. Тези футболисти сега при всички случаи могат да играят и по-добре. Но в момента те дават 50 процента от възможностите си. Не повече. Но някой трябва да ги накара. Така е, когато това ръководство няма уважение към историята на ЦСКА, към ветераните. Те уважават само подлизурковците. Какво е това ръководство и управление на клуба и неуважение към никого в ЦСКА. Съжалявам, че им го казвам, но…

Какво се случва със стадиона, като човек, който е близо до строителния бизнес?
– Да излезе някой и да каже.

Как гледате на конфликта между феновете и ръководството?
– Феновете са ЦСКА. Това е.

Защо Левски играе по-добър футбол от ЦСКА, въпреки че е с доста по-ограничен финансов ресурс?
– Левски взимат много по-качествени играчи. И аз питам защо? Всички виждат какъв футбол играе единият отбор и какъв другият.

Върти се напоследък и една мантра за физическата подготовка, как приемате това твърдение или по-скоро оправдание за слабия старт на ЦСКА?
– Оставете тези глупости с подготовката. Играчите си я имат физическата подготовка. Две седмици след края на миналото първенство започнаха да тренират. Просто няма настроение и желание. Тези, говорещи за слабата подготовка, не ги слушайте. Саша Илич е един прекрасен треньор. Той е професионалист и не може да допусне такова нещо. Нека не търсим в треньорите вина. Вината е първо в ръководството, защото смениха двуцифрен брой треньори. В школата смениха колко директора вече. И виждате ли някакъв резултат от всичко това? ЦСКА винаги е вадел таланти, но това, че не ги налагаме, е отделен въпрос. Може ли да играем с 10 чужденци? Преди говорехме за Лудогорец, но сега сме като тях. Откъде да излезе това българче? Извънземно може да вземем някое. Ами Ицо Стоичков… Той е най-голямата футболна икона на България. Над него няма никой друг. Защо той не участва в тези процеси, да си каже мнението. Защо в ЦСКА не се казва кой ходи да гледа играчите, които мениджър ги е препоръчал, кой ги е взел…