Лясков: Томаш ни държи постоянно на тръни! Обичам мачовете с Левски, Ботев Пд, Лудогорец…

0
angel lqskov
Снимка: facebook.com/lokomotivplovdiv
- -

Футболистът на Локо Пд – Ангел Лясков – сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за началото на сезона. Крайният бранител на „смърфовете“ заяви и очакванията си за предстоящата среща на тима с Крумовград днес. В нея Лясков няма да има възможност да играе заради травма, получена в последния момент, но ще подкрепи съотборниците си на „Лаута“.

– Как ще коментираш старта на сезона? Доста добро начало на Локо Пд до момента.
– Много сме щастливи, че влизаме в кръга като лидери. Във всяка среща излизаме за победа. Радваме се на горещата подкрепа на нашите фенове и това ни дава допълнителни сили. Футболът е за хората и мисля, че всички резултати до този момент ги постигаме благодарение на привържениците ни, които са уникални. Те ни дават сили, а ние гледаме да ги радваме всеки мач.

– Как се чувстваш в Локо Пд?
– Наистина много добре. Абсолютно всички ме приеха топло. От ръководството до играчите и хората, които работят в клуба. Чувствам се отлично. Наистина мисля, че добре се интегрирах в състава. Бързо свикнах с обстановката. С повечето момчета от тима се познавах и преди това. Не беше особено трудно да свикна. С чужденците също добре се разбираме и работим и това се вижда. Всички допринесоха за това да се приобщя по-бързо.

– Какви са ти впечатленията от треньора Александър Томаш?
– С него работим много добре. Той изисква много от нас във всяка една тренировка. Много е взискателен и иска да изпипа всичко до последния детайл. Това се вижда. Държи ни постоянно на тръни. Не иска да летим високо от постигнатото до този момент. Иска да сме стъпили здраво на земята, защото трудностите предстоят. Има си своя философия. Иска да играем добър и комбинативен футбол. Не го притесняват грешките. За него е важно Локо да търпи развитие както на терена, така и като колектив. Иска да израстваме всички индивидуално и да се развиваме. Не иска да се притесняваме от това да сбъркаме. Рано или късно нещата се получават.

– Предстои ви среща с новака Крумовград. Какви са ти очакванията?
– Те са много здрав и качествен отбор. Добре са сработени. Очаквам, че ще излезем мотивирани и няма да ги подценим. Излизаме, за да вземем трите точки. Домакини сме и се надявам да зарадваме всички хора, които ще дойдат да ни подкрепят. Запознати сме с техните силни и слаби страни. За съжаление получих контузия, която ще ме извади вероятно от мача.

– Поставиха ли цели пред вас този сезон и какви са те?
– Цел не ни е поставяна. В момента играем във всяка среща за победа. Сезонът е дълъг и рано или късно ще си проличи докъде сме стигнали и какво ще постигнем.

– Вдигнало ли се е нивото в Първа лига в сравнение с миналата година?
– Тази година отборите са по-изравнени. Доста изненадващи резултати има от началото на сезона. Бих казал, че може би нивото през този сезон е една идея по-високо от миналата.

– Самите вие изиграхте мач с доста голове миналия кръг. Коментарът ти за победата с 4:3 над Хебър в Пазарджик?
– Доста луд мач направихме. Анализирахме срещата. За нас беше най-важно, че взехме трите точки. Видяхме си грешките и се надявам втори път да не се повтарят. Осъзнахме над какво трябва да работим и да наблягаме.

– Да поговорим малко за теб. С какво обичаш да се занимаваш в свободното си време?
– Обичам да готвя. Разпускам като играя компютърни игри или като се разхождам с приятели в планината.

– Кое е любимото ти ястие, което обичаш да приготвяш?
– Най-много обичам италианската кухня. Доставя ми удоволствие да приготвям италиански пасти. Получават ми се. До този момент никой не е казал, че не е вкусна. Може и просто да имам много добри приятели и да ме лъжат (смее се).

– През годините игра за доста отбори. Кой ти е бил най-добрият учител и на кого дължиш постигнатото до този момент?
– Те са много. Всеки един треньор, който е работил с мен, ми е дал нещо. Не само треньорите, а и футболистите. Те също много са ми помогнали да израстна. От по-опитните футболисти съм се опитвал винаги да открадна нещо. Във всеки един отбор съм успявал да надградя и са ми давали много. Още от юношеските години. Моето развитие е плод на техните усилия и старание. Не мисля, че това, което съм постигнал до този момент, е благодарение само на един човек.

– През години играл ли си на по-различна позиция от тази в момента?
– Когато започнах в мъжкия футбол, бях в Б група, а треньорите ме ползваха навсякъде по терена. Играл съм и като ляво крило. Имал съм мачове във второто ниво на България и като вътрешен халф, и като централен защитник. Най-комфортно ми е да играя като ляв бек.

– Кой е бил най-тежкият ти период в кариерата до този момент?
– Беше преди две години, когато за малко да скъсам кръстна връзка. За щастие се разминах, но възстановяването беше трудно и отне много време. Някъде около 6 месеца и половина ми отне. Първите два месеца бяха много тежки, защото не трябваше да ставам от леглото и трябваше да си почивам. Тогава ми бе най-трудно, но мина.

– Играл си за Олимпия Любляна. Какво е първенството в Словения?
– Не бих казал, че е на по-високо ниво от това в България. Отборите са равностойни и всеки може да победи другия. Забелязал съм, че не се притесняват да налагат млади играчи. Това важи за всички отбори. Това им носи успех. Доста футболисти от Словения играят в добри първенства. Развиват се в правилната посока.

– Беше и в ЦСКА. С какви чувства си тръгна от клуба?
– С много добри чувства. Никога с никого не съм се карал. С всички се сбогувахме както трябва. Престоя ми там няма да го забравя. Много са ми дали и съм се чувствал добре. Играх в Литекс, Ботев Bp и ЦСКА 1948 и във всеки отбор съм се чувствал много добре. Аз съм човек, който обича да общува с хората. Никъде не съм имал проблеми.

– Къде би искал да играеш някой ден и за кой отбор?
– Мечтата ми е да играя някой ден в Англия. Фен съм на Ливърпул и ми се иска да играя някой ден за този велик клуб.

– Имаш ли любим съперник на терена?
– Обичам мачовете с Левски, Ботев Пд, Лудогорец и т.н. Нямам любим противник. Обичам срещите, които имат заряд. Харесва ми да играя срещу традиционно силните отбори в България. В тези мачове искам да играя, защото в тях се вижда какво ти е нивото.