Божигол: Анди ще продължи да играе за Левски! Работим в насока да удължи договора си

0
veterani (82)
- -

Андриан Краев ще остане в Левски. Това гарантира Валери Божинов. Както е известно, националът с днешна дата отказва да подпише нов договор.

„Не съм говорил със Сираков или с Боримиров, но говорих с Анди Краев. Казах му да е спокоен, Той беше в националния отбор, връща се оттам след двата тежки мача с Иран и с Черна гора и не е тренирал с Левски, не е бил в тима. Нормално е да остане на пейката. Така е преценил треньорът. Казах му на Анди: Прибираш се, възстановяваш, спиш, отиваш на лагер, почиваш, ако треньорът е решил да играеш – играеш. Ако не – няма да играеш. Не искам да си вкарваш напрежение, което го няма. Да си мислиш, че не играеш, защото не си подписал договора. Имаш още една година“, разкри Божинов в подкаста на БЛИЦ.

„Не знам дали е имало разговор между Краев и ръководството, но аз разговарях с него. Искам да кажа на ръководството, на треньора, на феновете да са спокойни. Да подкрепят отбора, да подкрепят Анди. Сигурен и убеден съм, че Анди ще продължи да играе за Левски. Но всичко това е процес, всичко това е комуникация, диалог, отношение.

Не мисля, че досега е имало разговор между Сираков и Краев, защото Наско не е в България. До вчера не беше тук. Не вярвам, че ако Анди не подпише, ще остане на пейката. Не съм гарант, но вярвам и работим по тази насока Краев да удължи договора си!

Младото поколение няма този характер, който аз го имам. Те искат отношение, те искат да видят, че ти или аз вярваме в тях. Искат да чуят хубави неща и да чуят нормален диалог. Мисля, че разговорът, който Анди ще проведе със Сираков, Боримиров, Йовов или треньора, ще бъде по начина, по който ти казах. Спокоен разговор, в който няма да има заплахи, че ако не подпишеш, няма да играеш, няма да тренираш и ще гледаш видео цял ден. Сираков е много интелигентен човек, Боримиров, Йовов и треньорът – също. Абсурд да има заплахи.

Не съм адвокат на Сираков, но уверявам феновете на Левски, че Анди ще продължи да играе за отбора. Не съм съгласен с това, че ако някой не подпише, няма да играе, защото това не е начинът. Ние живеем в 21 век, европейци сме. Има много примери, в които футболисти имат една година договор, не го удължават, но играят за отбора си, и в последния момент преподписват. Ако покажеш любов към човека срещу тебе, покажеш отношение, че вярваш в него и го искаш, значи всичко е окей. Тогава Анди ще подпише.

Да, финансовата страна е също много важна. Анди, както всеки футболист, иска да бъде добре заплатен. Не говорим за милиони и милиарди. Не става въпрос за извиване на ръце“, допълни Божинов.