Академик вкара 4 на Партизан навръх празника на Свищов

0
akademik nova
- -

С разгромяваща победа – 4:0 над гостуващия отбор на Партизан (Червен бряг) зарадваха свищовската публика играчите на Академик, навръх празника на града „Свищовски лозници“. По този начин отборът зае трето място във временното класиране на три точки от лидера Локо ГО.

Момчетата на старши треньора Радостин Александров загатнаха още от първите минути, че ще търсят изразителна победа, като натиснаха противника и създадоха 2-3 опасни атаки. Логичното се случи в 11-та минута, когато при наглед безобидна ситуация, високата преса на свищовските „студенти“ принуди вратаря на гостите да сбърка като подари топката на Момчил Емилев, който хладнокръвно отбеляза за 1:0. В последвалите минути притежанието на топката продължи да е в полза на Академик и играчите имаха още 2-3 добри възможности за гол, но малшанс спохождаше нападателите. В 35-та минута голмайсторът на отбора от миналата година – Кристиян Иванов бе най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле, съумя да поеме добре топката и от упор разстреля вратаря за 2:0. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката.

Второто полувреме започна вихрено за свищовлии. В 49-та минути при прецизно центриране от пряк свободен удар топката намери непокрития зад гърба на защитата капитан на отбора Иван Ганев, който елегантно пое и шутира отблизо, правейки резултата класически. До края на срещата треньорът на свищовлии даде шанс на юношите на клуба да запишат минути, като те оправдаха доверието с добра и дисциплинирана игра. При една ситуация в 83-та минута Нивелин Иванов излезе на стрелкова позиция срещу вратата на гостите. Младата ни надежда опита технично да прехвърли вратаря, но той все пак успя да отклони коженото кълбо със сетни усилия в напречната греда. При последвалата добавка оставен непокрит в наказателното поле Красимир Русинов оформи крайния резултат в срещата – 4:0.

Пред свищовските футболисти предстои сериозно изпитание другата събота, когато отборът гостува на силно представящия се в тази кампания Янтра (Полски Тръмбеш). Призоваваме всички наши привърженици да подкрепят отбора в съседния град в мача за разпределение на челните позиции в групата.

Бабангида избухна с нов хеттрик за Хасково 2022!