Спартак (Вн) вдига бивш национал за дербито с Добруджа

0
chernomoretz spartak varna (47)
- -

Спартак Варна прави всичко възможно да вдигне бивш национал за дербито срещу Добруджа, което е в четвъртък в 17:00 часа. Вратарят Георги Георгиев пропусна мача на соколите срещу Септември Сф, загубен с 1:2 заради контузия. Той се очаква да бъде на линия за сблъсъка с добричлии.

Срещите между двата отбора през годините винаги са се превръщали в много посетени. Очаква се привържениците на Спартак да пропътуват 50-километровото разстояние до Добрич с лични автомобили, за да подкрепят соколите. По традиция жълто-зелените са сред тимовете с най-много публика – по около 2000 души на среща. Последните две домакински срещи на варненци бяха изгледани от президента на Добруджа Сергей Серафимов в компанията на спортния директор на добричлии Атанас Атанасов. Орела е бивш треньор и на добричлии, и на соколите.

Спартак ще се опита да вземе реванш за грешната стъпка срещу друг фаворит за елита – Септември. Добруджа също не крие амбиции за Първа лига, но в последния кръг стигна само до 1:1 срещу Беласица./ „Тема спорт“