Стефан Стайков: Андреев трябва да се свали на земята! Не може Михайлов да стои на пейката, а той да допуска такива грешки

0
stefan staikov
- -

Бившият вратар на Левски – Стефан Стайков – сподели мнението си за представянето на настоящия „син“ страж Пламен Андреев.

„В момента Пламен Андреев не се представя добре. Не знам на какво се дължи това. Има си треньори, които да му покажат къде греши, защото ние като ги посочим, няма да е такъв ефектът, когато наставникът му го каже. Тези грешки, които допусна в последните мачове срещу Лудогорец и ЦСКА, натежаха на Левски относно целта, която е титлата. Това не е много реално да се гони през тази кампания. Ако сините искат да налагат млади вратари, трябва да обявят нулев сезон, за да се обиграят и да нямат претенции към тях. Няма как да не допускат грешки, но когато ги направят, да им ги казват и да не ги повтарят. Така може да се изгради вратар.

На тези години, когато си още млад и те направят капитан, може да ти изиграе лоша шега. Спомням си думите на, Бог да го прости, големия Иван Вуцов: „Много боли като паднеш, когато си издигнат нависоко!“. Когато не можеш да прецениш някои неща, е лошо. Не може човек като Ники Михайлов да стои на пейката, а Андреев да допуска такива грешки. Да се използва най-лошият момент и да вкарват в игра опитния вратар. Публиката да го атакува след това. Не е правилно. Феновете прощават всичко на Пламен, въпреки фаталните грешки и през миналия сезон срещу ЦСКА (0:2), а на Ники не го правят. Михайлов допусна гафове от сложни ситуации и всеки вратар може да ги направи.

Андреев е добър вратар, но трябва да се свали на земята. От ситуацията се излиза, когато седне на пейката и му се обясни, че трябва да играе и да си заслужи мястото. В тренировките трябва да се влага още повече. Сега на „Герена“ работи с много добър треньор в лицето на Божидар Митрев. Човек, играл за Левски и имащ познанията за материята. Изпитал е всички неща и може да му покаже много тънкости. Просто трябва да седнат очи в очи и да му посочи грешките. Митрев беше добър вратар и ако Андреев го послуша, ще върви напред. Ако не го направи, лошо за него“, коментира Стайков пред „Тема спорт“.