Делио Роси засили още един да тренира с ненужните

0
- -

Нападателят на Левски Жуниор Мапуку ще пропусне утрешното домакинство на Септември София, който е воден от бившия треньор на тима Николай Митов. Сините приемат новака в групата на „Герена“ от 20:00 часа, а двубоят ще бъде излъчван пряко по Диема спорт. Конгоанският нападател на сините не взе участие във вчерашната тренировка, пише „Тема спорт“. Той има хематом на гръден мускул. От лагера на Левски не искат да рискуват с пускането му в игра срещу Септември. Така атаката на сините ще бъде водена от Серджиу Буш. В последните двубои румънецът оставаше резерва на Жуниор.

Мапуку е голмайстор на Левски до момента. В 8 мача в Първа лига той реализира 4 гола, има и две попадения в Лига Европа. Конгоанецът е с едно шампионатно попадение повече от Буш.

Треньорът на Левски Делио Роси пък показа, че няма да разчита и на Симон Сандберг. Бранителят бе пратен да тренира с ненужните Бабатунде Аденижи и Франсис Нар. Шведът има железен договор и от клуба вече в два трансферни прозореца не успяват да прекратят контракта му. Той е и за следващото първенство. Симон бе привлечен на пожар преди старта на сезон 2016/17 заради контузиите на Александър Александров и Сърджан Лукин. За бившия шведски младежки национал сините платиха 200 хиляди евро на Хекен. Той пристигна в тима по настояване на вече бившия главен скаут Андрей Желязков, бе одобрен от тогавашния спортен директор Станислав Ангелов. Сандберг, който е роден на 25 март 1994 година, обаче така и не успя да се аклиматизира в тима. Той бе тестван в центъра на защитата и като десен бек, но не убеди на нито една от двете позиции. Освен това често бе преследван от контузии. Заради всичко това той изигра едва седем мача – 5 в Първа лига и два за Купата на България. За последно той бе на терена на 18 февруари 2017 година, когато Левски загуби с 0:1 гостуването на Пирин в Благоевград.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК