Ето колко и какви подаръци направи Левски на съперниците си от началото на сезона

0
levski kristian dimitrov
Снимка: levski.bg
- -

Левски прави сериозни подаръци на своите съперници, заради които най-често губят двубоите си или най-малко не стига до победата. „Мач Телеграф“ припомня как влязоха головете в „синя“ врата от началото на сезона:

В Първа лига:

Левски – ЦСКА 1948 1:2
Първият гол за ЦСКА 1948 пада след глупаво извършена от „сините“ дузпа. До нея се стига след лошо позициониране на Рикардиньо и Сонко Сундберг, които събарят на земята Симеон Петров. Второто попадение е след корнер, при което Елитон надскача Илиян Стефанов и Кордоба. И това може да се сметне за издънка, защото по традиция „червените“ търсят него при статични положения.

Ботев Пд – Левски 1:3
„Сините“ на два пъти избиват лошо при корнер, а при второто изчистване на Петрис топката отива в Секулич и той намалява на 1:2.

Локомотив Пд – Левски 2:1
При първия гол на Джовани му е оставено доста пространство и той получава топката необезпокояван в свободна зона пред наказателното поле. Галчев и Ван Дер Каап се приближават до него и опитват да блокират шута му, но неуспешно. Вторият гол идва от добре развита контраатака на домакините, завършена от Георги Минчев. Този гол е един от малкото, при които „сините“ са надиграни чисто футболно и не подаряват наивно попадението на своя съперник.

Крумовград – Левски 2:2
При първия гол на домакините, Петрис губи единоборство с Димитър Тонев. Младият играч на Крумовград стреля и след рикошет в Кристиан Димитров топката залъгва Пламен Андреев, удря се в гредата и влиза. Тук може да се говори за липса на шанс, но отчитаме и явната грешка на Петрис, който не успя да блокира Тонев. Френският десен бек греши и при втория гол. При центриране отдясно настава хаос в наказателното поле на Левски, а Петрис е надигран от Александър Колев и не успява да попречи на нападателя, който падайки на земята успява да нанесе голов удар.

Левски – Лудогорец 0:1
Единственият гол на Руан влиза със силен и точен удар, но в близкия ъгъл на Пламен Андреев. Не е най-баламският гол, който сме виждали, но добре позициониран вратар би го спасил.

ЦСКА-София – Левски 1:1
ЦСКА-София изравнява без голово положение. Вината за попадението на Линдсет може да бъде разпределена в съотношение 80% за Пламен Андреев и 20% за Кристиан Димитров. Вратарят излиза неразчетено, бранителят се опитва неуспешно да гардира топката, но норвежецът я открадва и „червените“ ликуваха. Така Левски пропусна да победи ЦСКА-София и загуби ценни две точки, след като до този момент „армейците“ нямаха създадено голово положение.

Берое – Левски 2:1
При първия гол Краев губи единоборство в центъра. Следва пас напред, при който Кордоба и Петрис позволяват на Трибуле от домакините да овладее. След това топката е пусната в освободената от Цунами лява зона на отбраната на Левски и Политино от домакините бележи. При втория гол Кристиан Димитров шокиращо подарява топката в центъра на Сантяго Годой, той пробягва 50 метра с нея без да може да бъде настигнат от Цунами и технично бележи.

В евротурнирите:

Левски – Апоел Беер Шева 2:1
Йоан Стоянов бележи след отбита топка от отбраната на „сините“ при корнер. Грешката тук е, че няма човек на дъгата пред наказателното поле. Най-близо до голмайстора за гостите е Дарлан, но същевременно и твърде далеч, за да му попречи.

Левски – Айнтрахт 1:1
Асен Митков греши в стил „Филип Кръстев“ в опасна зона пред наказателното поле. Гостите светкавично наказват гафа и след секунди Коло Муани бележи.

Айнтрахт – Левски 2:0
Първият гол можем да го отдадем просто на по-високата класа на съперника, който комбинира отлично. Иначе Кристиан Димитров не успя да попречи на Гьотце да подаде, а Кордоба закъсня при головия удар на Нганкам от домакините. Вторият гол дойде по подобие на този на Айнтрахт в София – грешка на Асен Митков в опасна зона, която светкавично е наказана.