Херо вдигна мерника на голмайстора на Лудогорец, още две от звездите са на мушка

0
- -

Трима футболисти, които писаха някои от най-славните страници в историята на „Лудогорец“, са на мушката на треньора Димитър Димитров, съобщава „България Днес“. Това са Върджил Мисиджан, Клаудиу Кешеру и Жуниор Кишада. Те ще трябва да се борят за мястото си в отбора и ако не успеят да завоюват титулярни позиции, може да напуснат Разград още през януарския трансферен прозорец.

Димитров ще се опита да изгради състава си около играчи, които лично е избрал. Затова ще трябва да се раздели с някои от звездите. Въпросните играчи взимат големи заплати, а, от друга страна, могат да бъдат продадени за добри пари. Така ще се осигурят финанси за футболисти, които трябва да направят „Лудогорец“ на Херо по-успешен от този на неговите предшественици.

Стартът на „орлите“ в групите на Лига Европа дава основание за оптимизъм. „Лудогорец“ игра добре на стадион „Фатих Терим“ и си тръгна с точка от гостуването на „Истанбул ББ“. Мачът завърши 0:0, като нашият отбор пропусна няколко добри възможности за гол.

Така шампионът на България запуши устата на голямата звезда на турците Мануел Адебайор, който преди срещата обясняваше, че не знае нищо за тима от Разград. Е, вече знае…

Треньорът на „Истанбул ББ“ Абдула Авджъ заяви, че футболистите са много разочаровани от домакинското равенство.

„Играчите са тъжни в съблекалнята – призна Авджъ. – Все едно са загубили финал. Нормално е, защото тук изградихме навик да побеждаваме. Знаехме, че ще се изправим срещу добър отбор с опит в подобни мачове. Съперникът от шест години играе редовно в Европа и умее много добре да преминава от защита към контраатака. Започнахме добре, но не се възползвахме от създадените ситуации в началото. След почивката отново успяхме да променим хода на играта в наша полза. Владеехме топката в голяма част от времето, отправихме повече удари, макар че не стигнахме до много чисти положения. Просто трябваше да бъдем по-ефективни пред вратата на съперника. Емре можеше да вкара веднага след почивката, но пропусна. Искахме и можеше да победим, но това се случва във футбола. Трябва да извлечем позитивното от този мач. Има още пет срещи, в които ще можем да поправим грешката. Още в следващия двубой срещу „Брага“ ще опитаме да наваксаме пропуснатото.“

Треньорът на българския отбор определи резултата на стадион „Фатих Терим“ като справедлив. Според Херо предстоящият сблъсък с „Хофенхайм“ може да се окаже ключов за „орлите“.

„Този резултат е закономерен – каза Димитров. – Най-чистата ситуация в мача беше за нас. Стартирахме слабо, но след това имахме опасни удари. В следващия кръг се изправяме срещу един много силен отбор, този на „Хофенхайм“. Не е случайно, че те победиха „Байерн“ (Мюхнен). Този двубой е ключовият за нас. Ако в Разград победим германците, ще имаме големи шансове да продължим напред.“

В другия мач от нашата група „Брага“ се наложи като гост над „Хофенхайм“ с 2:1. Така португалците заеха първото място във временното класиране и се очертават като фаворит да завършат начело.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК