Търпението – новост в арсенала на Лудогорец

0
georgi dermendjiev 1
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец победи с 1:0 Нордселанд в двубой, в който късметът покри тима, голът на Пьотровски падна след рикошет, а главният съдия също побутна едно рамо. Важното обаче е постигането на крайната цел. Задачата е изпълнена, а най-голямата заслуга е на треньора Георги Дерменджиев. „Колективът е много силен, отборът е здрав, а играчите започнаха да действат тактически много правилно. В един момент трябваше да рискуваме. Нямахме друг избор и затова влязоха толкова много нападатели“, каза скромно наставникът след успеха. И допълни, че може би не е нужна и толкова голяма селекция, защото вярва на футболистите си.

В края на сблъсъка с датчаните на терена имаше трима централни нападатели – титулярният Квадво Дуа и резервите Руан Крус и Матиас Тисера. При наличието на толкова тарани обаче нямаше хаос, хвърляне през глава в атака, безразборни центрирания и така нататък. А имаше спокойствие и търсене на момент, в който съперникът да бъде излъган. Отсъстваха типичните нервност, припряност и бързане в момент, в който на всяка цена търсиш попадение. Търпение – това също бе вкарано в арсенала на този отбор от Георги Дерменджиев. В предишни случаи именно то е липсвало на орлите, особено срещу съперник, който е по-здрав физически, а и не може да бъде пробит с рейдове по фланга. А сега видяхме търпението в пореден мач. Голът на Пьотровски падна след 80-ата минута. В предишния двубой – историческият последен на „Армията“, Спас Делев вкара на ЦСКА-София в последния възможен момент. Такава бе и ситуацията при инфарктния успех с 2:1 над Спартак Търнава в Словакия с точен изстрел на Тисера. Общото в тези мачове бе, че орлите не нарушиха плановете си, адреналинът не им дойде в повече и те следваха начертаното предварително докрай.

Това е новост за Лудогорец, който в минали години, ако не можеше да сдъвка и изплюе съперника, често напускаше терена като загубил. Сега обаче не е така.

Янаки Димитров/ „Тема спорт“