ЦСКА-София плаща на два отбора за желан от Станимир Стоилов

0
martin stoichev
Снимка: fcarda.bg
- -

ЦСКА-София ще разплита троен трансферен възел, за да си осигури нов десен защитник, който Станимир Стоилов искаше в Левски. Става дума за младока Мартин Стойчев, който към днешна дата играе за Арда. Той е преотстъпен в Кърджали от тима на Септември София, а в договора му има фиксирана откупна клауза, от която Арда може да се възползва при желание в края на сезона. Именно този факт на този етап спира трансфера на играча при „червените“.

„Мач Телеграф“ съобщава, че от ЦСКА-София са се свързали със Септември, за да опитат да купят Стойчев директно от столичани. Те обаче са безсилни в случая заради договора, който са подписали с Арда, и са препратили „армейците“ към ръководството на клуба от Кърджали. От ЦСКА-София вече преговарят със „сините“, но на този етап разговорите удрят на камък. Реално „армейците“ ще трябва да платят и на Септември, и на Арда, за да вземат Мартин Стойчев. По непотвърдени данни фиксираната откупна клауза на десния защитник е около 100 000 евро. Ясно е, че тази сума ще отиде в касата на Септември. ЦСКА-София обаче ще трябва да плати и на Арда, за да се откажат кърджалийци от играча, а това няма да е толкова лесно. Към днешна дата двата клуба имат разминаване, което е по-вероятно да не бъде изгладено.

Припомняме, че по време на паузата ЦСКА-София води разговори с Арда и за юношата на Левски Станислав Иванов, но сделката пропадна, след като двете страни имаха непреодолими различия около трансферната сума за крилото.