Георги Цветков: За нас не бяха важни парите, а да играем за Левски! Краев и Петрис имат качества, но…

0
- -

Легендата на Левски – Георги Цветков – сподели пред „Мач Телеграф“, че от трите поражения в контролите могат да се извадят само полезни изводи. Той заяви, че се надява новите играчи на „сините“ да успеят да помогнат на тима да вдигне нивото си.

„Периодът е такъв, че е нормално да има и загуби в тези контролни срещи. Направиха се някои промени, но е по-добре загубите да идват сега в подготовката, а не после – в официалните мачове. По този начин ще се направят изводите и ще се работи в тази посока да бъдат изчистени грешките. Краев и Петрис не искаха да преподпишат, а Роналдо го продадохме в Русия. Реално, има доста позиции, където ще трябва да се работи здраво. Новите попълнения се надявам да успеят да помогнат на Левски. За да са привлечени тези футболисти, то вероятно са следени. Треньорите и ръководителите имат поглед над техните качества. Трябва да са класни играчите, за да се вдигне нивото“, заяви той.

„Вече всичко е комерсиално. Когато бях футболист, нещата не стояха така. За нас не бяха важни парите, а да играем за Левски! Времената вече са различни. Не мога да кажа дали преценката на Краев и Петрис е правилна. Вече се гледат парите. Липсва в днешно време улицата. Там се изграждахме като характери и личности. Краев и Петрис имат качества, но вероятно има интерес към тях от други отбори. Отнякъде им предлагат по-добри условия. Заговори се, че Петрис ще отиде в Белгия и ще е добре да се вземат някакви пари за него, защото му изтича договорът“, продължи Цветков.

„Деветте контроли не са никак малко. Вероятно са повече, за да могат новите играчи да свикнат и да се оформи съставът. Това са доста контроли. Почти един полусезон. Резултатите не са толкова важни. За мен е по-добре да загубят в някои мачове, за да се извлекат нужните поуки“, завърши той.