Капитанът на Спартак (Вн): Черноморец ни върна в българската реалност!

0
chernomoretz spartak varna (71)
- -

Капитанът на Спартак Варна – Виктор Митев – сподели очакванията си за пролетния дял и работата с новия старши треньор Росен Кирилов.

„Проведохме пълноценна подготовка в Турция. Играхме със силни съперници, с които направихме отворени контроли. Росен Кирилов иска от нас да атакуваме, да имаме контрола върху топката и играта и да сме доминиращият отбор на терена и твърдя, че Спартак разполага с футболисти за такъв стил на игра“, каза Митев, цитиран от „Тема спорт“.

„Последната контрола в Балчик, в която записахме загуба от местния Черноморец, ни върна в българската реалност – лош терен, на който на места нямаше трева, а пясък, а играчите на противника прибрани дълбоко в своята половина и ритат напред топката в очакване да се случи нещо. Ние сме свикнали да комбинираме помежду си и да изграждаме атаки, но при тези условия няма как да стане. Място за оправдание обаче няма и тази загуба в Балчик ни приземи и ни показа, че във всеки мач трябва да излизаме пределно концентрирани и мотивирани, за да си вземем своето. В първенството мисля, че със Септември сме малко по-добри от другите отбори зад нас, но все пак Марек и Монтана са много близо, а и Добруджа укрепна през зимата. Знаем, че срещу нас ще се защитават с по 10 души и ще накъсват играта, но ние сме готови да се справим с всичко, за да изпълним поставената цел – да завършим на първо място. Нещо, което е напълно постижимо с отбора, който имаме“, добави крилото.