Спас Русев привика Делио Роси (СНИМКИ)

0
- -

Собственикът на „Левски“ Спас Русев привика треньорa на клуба на тайна вечеря, съобщава „България Днес“. Бизнесменът и италианецът проведоха задълбочен и дълъг разговор в дъждовната вторнишка вечер. Като преводач се изяви дългогодишният статистик на клуба Георги Манов.

Срещата между боса на „сините“ и Роси се състоя в един от най-елитните столични ресторанти. Двамата проведоха тих разговор, като обсъдиха надълго и нашироко представянето на тима. „Левски“ изостава на 7 точки от временния лидер в класирането ЦСКА-София. Собственикът и специалистът обсъдиха и причините за слабата игра на отбора в Стара Загора. „Левски“ завърши 0:0 с „Берое“. На Русев не му харесва, че тимът на „сините“ губи шансове за титлата. По време на разговора собственикът на клуба се поинтересува от това как вървят нещата в отбора. През този сезон Русев почти не изпуска домакински мач и следи „Левски“ отблизо. Роси надълго и нашироко обясни, че му трябва време, за да може играчите да приемат неговите възгледи
за игра.

Целта пред Роси е изграждането на стабилен отбор, който да гони участие в групите на Лига Европа през следващия сезон. За целта Русев вложи много пари за привличането на качествени играчи и мечтае неговият тим да спечели трофей още този сезон.

Футболните експерти у нас смятат, че единствена грешка на Роси в стартовите единадесет е пускането на Роман Прохазка на левия фланг. Италианецът обича да играе с обърнати крила и именно поради тази причина словакът се подвизава на нетипичната за него позиция. Според анализаторите той би бил по-продуктивен в центъра на терена или по дясното крило.

Другата тема, която силните хора на „Герена“ обсъдиха по време на срещата, са зимните трансфери. Делио Роси пристигна в „Левски“ след началото на сезона и не успя да вземе всички набелязани от него играчи. Италианският специалист се оглежда най-вече за крайни бранители. В момента Иван Горанов и Милош Цветкович нямат алтернатива на двата фланга. Затова през зимата Роси иска да намери техни конкуренти.
Хора от клуба издадоха пред „България Днес“, че подобни вечери са традиционни за собственика и треньора. Те гледат да се срещнат веднъж на 10 дни, за да обсъдят как вървят нещата в отбора.

Прави впечатление, че на тях не присъства спортният директор Даниел Боримиров. Бившият халф е видимо изолиран от голяма част от процесите в тима.

Източник и снимки: „България Днес“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]