Меркадо си тръгва от ЦСКА?

0
- -

Еквадорското крило на ЦСКА-София Кевин Меркадо може да напусне „Българска армия“ след края на есенния полусезон. Той е собственост на испанския Гранада и играе под наем в България, пише „Меридиан мач“. Контрактът му обаче изтича през декември, а до момента ръководството на „червените“ и футболистът не са постигнали договорка за продължаването му. По принцип в Гранада нямат намерение да разчитат на Меркадо и ако от ЦСКА-София имат голямо желание да задържат футболиста, може да му предложат постоянен договор. Реално бъдещето на еквадореца ще стане ясно до края на този месец, тъй като в дербитата с Левски и Лудогорец той ще трябва да докаже, че има място в дългосрочните планове на „червените“.

Меркадо е на 22 години и е юноша на ЛДУ Кито. През 2014 г. е взет във втория тим на Гранада, за който записва 7 мача. След като не успява да стане част от първия състав, е пращан под наем в Годой Круз и Сармиенто. Дойде в ЦСКА-София през миналата зима заедно с Фернандо Каранга и Кевин Кубемба. Самият Меркадо иска да остане в ЦСКА-София, като призна това преди равенството с Етър -2:2. Той има 22 мача и един гол за „червените“. Наскоро нов договор с тима подписа друго от крилата в тима на Стамен Белчев – Густаво Кулма.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]