Спортист срази Марек с драматичен обрат

0
sportist svoge otbor
Снимка: facebook.com/fcsportistsvoge
- -

Спортист(Своге) победи Марек с 3:1 и направи важна крачка към своето оцеляване във Втора лига.

Още преди да бяха изминали 120 секунди от началото на срещата Константин Костадинов трябваше да прави спасяване, след като Мартин Кръстев отправи коварно центриране към наказателното поле. Стражът на гостите обаче внимаваше и се намеси подобаващо.

В 9-ата минута Мартин Кавдански се извиси над всички при корнер, но изстрелът му с глава беше слаб не затрудни противниковия вратар. Малко по-късно Каймакански шутира от далечно разстояние, но Ивайло Василев улови топката без проблем.

В средата на първото полувреме, като по чудо, Марек не откри резултата. Кавдански отново се оказа най-съобразителен в наказателното поле на „шоколадите“, но ударът му попадна в тялото на Ивайло Василев. При добавката Любомир Костов стреля на сантиметри от десния страничен стълб.

Натискът на футболистите на Танчо Калпаков продължи и логичното се случи в 29-ата минута. При поредната добра атака на дупничани кълбото се озова в Христо Каймакански, който центрира по страхотен начин към Николай Ганчев, а нападателят беше оставен непокрит в непосредствена близост до вратата и с глава откри резултата.

В 35-ата минута пред домакините се откри отлична възможност да възстановят равенството, но от чиста позиция Мартин Кръстев не успя да намери очертанията на вратата.

Минута преди края на първата част Антон Иванов стреля от малък ъгъл, но и този път Костадинов прояви рефлекс и не допусна попадение.

Домакините започнаха по-активно след почивката и осъществиха светкавичен обрат в рамките на 60 секунди. В 51-вата минута Росен Йорданов опита да изчисти топката с глава, но вместо това я изпрати в собствената си врата.

Малко след това „шоколадите“ вкараха и втори гол. Джонатан Н’Сонде пусна страхотно извеждащо подаване към Мартин Кръстев, който се озова очи в очи с Константин Костадинов и хладнокръвно го преодоля – 2:1.

В 60-ата минута Антон Иванов направи брилянтен индивидуален пробив в наказателното поле на Марек, но Костадинов се намеси по страхотен начин и не допусна трето попадение.

5 по-късно Владимир Семерджиев засече с глава центриране от корнер и направи резултата 3:1 в полза на Спортист (Своге).

При този резултат завърши мача.