В Исландия: Левски размрази заледения Холмар

0
- -

Медиите в Исландия следят отблизо изявите на централния защитник на Левски Холмар Ейолфсон. Причината е, че 27-годишният бранител е проектонационал, пише „Тема спорт“. Местните издания прогнозират, че скоро той отново ще се завърне в селекцията, защото се представя стабилно за тима от „Герена“. Ейолфсон бе викан в разширения състав за пет от световните квалификации за Русия – срещу Косово, Хърватска, Турция, Финландия и Украйна, но така и не се появи на терена, а оставаше на пейката. За последно той бе част от тима през март тази година.

„Нова добра победа за Холмар и приятели“, така е озаглавил материал за защитника fotbolti.net, в който е отразен последният шампионатен успех на Левски с 1:0 над Черно море. „Той игра 90 минути и помогна на тима си. Исландецът в момента е под наем за 4 години в българския тим от Макаби Хайфа. И Левски успя да го „размрази“, защото той бе „заледен“ от израелците“, пише изданието. „В момента Холмар се чувства отлично в сърцето на отбраната. А отборът му не допуска голове с него на терена и се изкачи на трето място в класирането“, се казва още в материала.

Освен срещу Черно море (1:0) исландецът бе титуляр и при визитата на Берое (0:0), а записа 120 минути и победа с 1:0 над втородивизионния Ботев Гълъбово на 1/16-финалите за Купата на България.

Норвежкият нападател Фитим Аземи, който е бивш съотборник на Ейолфсон в Макаби Хайфа, пък разкри, че двамата са били уведомени с есемес от израелците, че няма да разчитат повече на тях. От много желани през зимата, когато ни привличаха, изведнъж се оказахме ненужни. Получихме съобщения по време на летните си ваканции, че не попадаме в сметките на новия треньор Гай Лузон. Това бе доста изненадващо. Не беше никак лесно, не ни даваха дори да тренираме с първия отбор“, разкри Аземи, който в момента играе за Волеренга.

Интересното е, че през лятото около звездата на Челси Диего Коста се разрази голям скандал, защото той също получи есемес, че е ненужен на лондончани.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]