ЦСКА-София ще спира Лудогорец на куц крак! Дерменджиев с една дилема

0
ludogorets cska marselino kareaso
Снимка: ludogorets.com
- -

Огромни проблеми има треньорът на ЦСКА-София – Стамен Белчев – преди днешното дерби с Лудогорец. Както е известно, при победа на „орлите“ или равен, то те ще узаконят и на теория 13-ата си поредна титла. Хасковският специалист няма да може да разчита на цели четирима от своите титуляри – наказаните Джонатан Линдсет и Сейни Санянг, контузеният Юрген Матай, както и болният Улаус Скаршем. Заради всички проблеми в групата е Лазар Туфегджич, който по принцип не попада често в плановете. Добрата новина за Стамен Белчев, е че в състава е Фернандо Каранга, който имаше проблеми през седмицата.

Най-важното обаче е завръщането на Иван Турицов. Националът не е играл от близо месец и половина, тъй като се контузи при успеха с 4:0 над Ботев Пд от първенството. В негово отсъствие неуспешно като десни бекове бяха използвани Браян Кордоба, Емануел Шакич и Тибо Вион. Както е известно, привлеченият за дългосрочен заместник на Турицов — Мартин Стойчев – е с тежка травма и няма да играе повече този сезон, а може би и цялата година.

От своя страна домакините от Лудогорец са убедени, че след като изпуснаха да победят Крумовград (3:3) в миналия кръг и да си подсигурят титлата и на теория, те ще го сторят днес. Всъщност дори и равенството върши работа на тима на Георги Дерменджиев. Единствената дилема на опитния треньор е свързана с единия от халфовете. Предполага се, че той излезе малко по-дефанзивно – с Нареси и Чочев или Гонсалвеш и Пьотровски пред тях. Тоест от пейката ще се включат Тодор Неделев и Руан. Останалите титуляри са ясни.

Макар и букмейкърите да смятат, че ЦСКА-София няма да спечели днес и Лудогорец ще стане шампион, за „червените“ ще е много сладко да ударят своя съперник и да отложат с още няколко дни спечелването на титлата. Пък и да вкарат напрежение в „орлите“ преди финала за Купата на България, който е в сряда./ „Мач Телеграф“

Любопитно: Резерва е най-ефективният футболист на Лудогорец