Край на черна серия отваря вратите към Европа за Арда

0
arda otbor
Снимка: facebook.com/FCARDA.bg
- -

Арда приема днес от 17:45 часа ЦСКА 1948 в първия двубой от 34-тия кръг на Група А. Срещата е от изключителна важност за съперниците, които преследват седмото място (б.а. – ако Ботев е седми, то ги устройва и 8-ата позиция), което праща на бараж за Лигата на конференциите срещу третия в крайното класиране. В изминалия мач кърджалийци обърнаха като домакин Ботев Пд (2:1) и вече са само на точка зад днешния съперник. Така че залогът за успех е много голям.

Интересното е, че Арда все още няма победа у дома над ЦСКА 1948. Но с такава ще си отвори вратите към Европа. Срещу Ботев Пд много силно се включиха Борис Тютюков и Тонислав Йорданов, като това може да им донесе титулярни места.

„Този стадион сме го превърнали в крепост. Това е и главната ни цел – да спечелим следващото домакинство и да гоним докрай седмото място и достигане до бараж за Лигата на конференциите. Не е приятно, когато започвам от резервната скамейка. Но когато влизам на терена, давам максимума от себе си“, заяви централният нападател Тонислав Йорданов.

Аут заради контузия е Густаво Каскардо, а след такава се завръща Иван Коконов. До последно поради травма под въпрос ще бъде Ел Мами Тешах.

Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев ще може да ползва Радослав Кирилов. Аут от сметките му са наказаният Росен Божинов и контузеният Педриньо. За участието на Умарбаев ще се решава в последния момент./ „Тема спорт“

Стойне Манолов проговори за ЦСКА-София! Каза ще става ли шеф