БФС изхвърли „домакински“ отбор, трима изгоряха за година заради ритници и удари по съдии и длъжностни лица

0
- -

Любопитен случай доведе до изваждането на отбор от първенството от областната група в Хасково. Тимът на „Сакарски спортист – 04“ (Тополовград) не се е явил и на четирите си гостувания досега – в Ивайловград, Любимец, с. Горски извор и Свиленград. За сметка на това, у дома отборът провеждал своите мачове, като регистрирал победа и загуба. Ето и решението на СТК към ОС на БФС:

На заседание, провело се на 04.10.2017 г. на СТК към ОС на БФС, се разгледа казуса с ФК „Сакарски спортист – 04“, Тополовград.

ФК „Сакарски спортист – 04“, Тополовград без основателна причина не са се явили по Програма мъже за Сезон 2017/2018 г. на насрочените футболни срещи.

На основание чл. 24, ал. 2, б. „в“ от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за Сезон 2017/2018 г. Спортно-техническа комисия към Областен съвет на БФС Хасково реши – изважда ФК „Сакарски спортист -04“, Тополовград за Спортно – състезателната 2017/2018 г. и клубът няма право да довърши участието си в Спортно- състезателната година.

На редовно заседание на ДК – ОС на БФС-Плевен от 03.10.2017 г бяха разгледани провиненията на състезатели от проведените кръгове на областното първенство по футбол и бяха взети следните решения :
1. Наказва Момчил Валериев Мирчев от отбора на ФК“Ботев“ – Ленково за ритане на длъжностно лице – главния съдия при спряна игра и на основание на чл. 25 от ДП , ССП за срок от 1 /една/ година.
2.Наказва Ивайло Николаев Дачев от отбора на ФК“Левски“ – Брест за удар на длъжностно лице – главния съдия при спряна игра и на основание на чл. 25 от ДП , ССП за срок от 1 /една/ година.
3.Наказва Красимир Владимиров Деков от отбора на ФК“Космос“ – Гривица за повторно предупреждение в срещата на основание на чл. 22 ал.2 ал.1 буква „А“ от ДП – ССП за срок от 1 /една/ среща .
4.Наказва Любен Стефанов Петков от отбора на ФК“Ботев“ – Комарево за повторно предупреждение в срещата на основание на чл. 22 ал.2 ал.1 буква „А“ от ДП – ССП за срок от 1 /една/ среща .
5.Наказва Мариян Ангелов Димитров от отбора на ФК“Обнова“ – Обнова за предотвратяване на очевидна възможност за отбелязване на гол и на основание на чл. 22 ал.2 ал.1 буква „Б“ от ДП – ССП за срок от 1 /една/ среща .

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]