Локомотив удари Ботев в Битката за Пловдив при ветераните

0
- -

Ветераните на Локомотив се класираха за финала на областното първенство. Това се случи след като „черно-белите“ победиха днес с 3:0 Ботев (Пловдив) и отстраниха своя съперник с общ резултат от двата мача 6:3. Срещата се проведе от 16:00 на помощния терен на Лаута. Головете за Локомотив вкараха Здравко Лазаров (2) и Александър Тунчев.

Всички по-интересно в двубоя се случи през втората част. В 53-та минута диагонален пас на Красимир Димитров намери Здравко Лазаров на фланга, който преодоля противник и с премерен изстрел изведе „черно-белите“ напред в резултата. След гола Локомотив продължи да натиска своя съперник и стигна до нови опасни положения пред вратата на гостите. В 55-та минута Роберт Петров бе изведен на изгодна позиция от Здравко Лазаров, но шутът му бе избит в корнер. При последвалия ъглов удар Александър Тунчев можеше да удвои преднината на Локомотив, но изстрела му с глава нацели напречната греда на Ботев. Логичното се случи в 60-та минута, когато отново комбинация между Краси Димитров и Здравко Лазаров се оказа успешна и вторият наказа противника за 2:0. Десет минути преди края Александър Тунчев оформи крайното 3:0, след като се озова сам срещу вратаря.

На областния финал Локомотив ще се изправи срещу победителя от Тракия (Стамболийски) и Асеновец (Асеновград).

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]